Bărbaţii sunt cel mai vulnerabili, reprezentând 82 la sută din decesele înregistrate în urma actelor suicidare în 2011, dar fenomenul a progresat şi în rândul femeilor (84 de decese în 2011, dublul numărului din anul precedent).
Regiunea Atena, unde se concentrează aproape o treime din cei aproximativ 11 milioane de locuitori ai ţării este cea mai afectată, cu 35 la sută din cazurile înregistrate, urmată de Macedonia centrală (11 la sută), în nord, şi insula Creta (7,7 la sută), în sud, care combină cultura machistă şi deţinerea generalizată de arme de foc.
Organizaţia neguvernamentală de luptă împotriva excluderii Klimaka a afirmat că cifrele constituie un record de la începutul înregistrării sinuciderilor, în urmă cu 50 de ani, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Potrivit unui oficial din cadrul serviciului de statistici, datele pentru 2011 au fost verificate cu atenţie, inclusiv la serviciile de medicină legală.
Cifrele comunicate de poliţie nu fac distincţie între tentativele de sinucidere şi actele reuşite.
Denunţând această evoluţie, stânga radicală Syriza şi numeroase organisme umanitare atribuie această situaţiei sărăciei grecilor, dintre care majoritatea sunt în prezent în şomaj, în urma celor patru ani de austeritate dictată ţării supraîndatorate de creditorii săi (UE şi FMI).
Grecia are însă o rată a sinuciderilor mai scăzută decât ţările din nordul Europei.