Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august

Numărul turiştilor străini în Japonia a scăzut în august sub trei milioane, pentru prima dată în ultimele şase luni, dar turismul în cea de-a treia economie mondială rămâne în grafic pentru un an record, arată datele oficiale prezentate miercuri, transmit Kyodo şi Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 18 sept. 2024, 22:03
Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august

Numărul vizitatorilor străini care au venit în Japonia pentru afaceri şi agrement s-a situat la 2,93 de milioane luna trecută, în scădere faţă de 3,29 de milioane în iulie, când a fost un nivel lunar record, a informat Organizaţia naţională de turism din Japonia (JNTO).

Din februarie, numărul turiştilor străini în Japonia a depăşit trei milioane în fiecare lună. Numărul total de vizitatori străini în „Ţara Soarelui Răsare” ar urma să depăşească precedentul record de 31,88 milioane înregistrat în 2019, înaintea pandemiei, iar obiectivul Guvernului până în 2030 este de a atrage anual 60 milioane de turişti străini.

Luna trecută, sosirile au crescut cu 36% faţă de august 2023 şi cu 16,4% comparativ cu august 2019, deprecierea yenului stimulând cumpărăturile efectuate de vizitatorii străini.

Cei mai mulţi turişti, 745.800, au venit din China, aproape dublu faţă de august 2023, pe fondul sporirii numărului curselor aeriene între cele două ţări vecine. Este a doua lună consecutiv în care China este pe primul loc în topul turiştilor străini.

Pe locurile următoare se află Coreea de Sud (612.100 de vizitatori, un avans de 7,6%), Taiwan (564.300, o expansiune de 42,4%), Hong Kong (246.600, o creştere de 19,6%), conform JNTO.

De asemenea, în perioada ianuarie-august 2024 numărul turiştilor străini în Japonia a depăşit 24 milioane, un avans de 58% faţă de perioada similară din 2023.

În august, numărul japonezilor care au călătorit peste hotare a urcat cu 19,7% faţă de perioada similară din 2023, la 1,44 milioane, dar a scăzut cu 31,9% comparativ cu august 2019, deprecierea yenului faţă de alte valute făcând oamenii reticenţi în privinţa cheltuielilor în afara ţării.

Autorităţile de la Tokyo au estimat recent că Japonia ar putea înregistra anul acesta un nivel record de vizitatori străini – 35 de milioane – iar cheltuielile acestora ar urma să atingă un maxim istoric, de aproximativ 8.000 de miliarde de yeni (50 de miliarde de dolari).

În perioada aprilie – iunie, cheltuielile turiştilor străini au atins un nivel trimestrial record, de aproximativ 2.100 de yeni, după ce moneda locală s-a depreciat la cel mai redus nivel faţă de dolar din ultimii 38 de ani.

Pentru a convinge turiştii străini să viziteze, pe lângă populare destinaţii urbane, şi zonele rurale, Guvernul intenţionează să adopte un program de sprijin financiar pentru extinderea zborurilor către aeroporturile regionale.

Turismul este în grafic pentru a deveni al doilea cel mai mare sector de export al Japoniei, depăşind componentele electronice. Pe primul loc se află automobilele.

„Deprecierea yenului a stimulat fără îndoială turismul în Japonia, încurajând planurile spontane de călătorie. Vedem de asemenea turişti din diverse ţări, faţă de 2019, când 30% din călători erau chinezi”, a apreciat Naomi Mano, preşedintele agenţiei de turism Luxurique.

Te-ar mai putea interesa și
CNSP a modificat în scădere la 2,8% prognoza de creştere economică pentru acest an
CNSP a modificat în scădere la 2,8% prognoza de creştere economică pentru acest an
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de creştere economică pentru anul acesta, Produsul Intern Brut urmând să se......
CSAT: România – direct interesată de producţie militară pe teritoriul propriu, măsuri suplimentare de combatere a ameninţărilor de securitate
CSAT: România – direct interesată de producţie militară pe teritoriul propriu, măsuri suplimentare de combatere ...
România este direct interesată ca pe teritoriul naţional să existe capacităţi industriale care să poată asigura producerea ...
Hidroelectrica se concetrează pe retehnologizarea grupurilor existente. “Durata de viață a echipamentelor crește cu 40 de ani”
Hidroelectrica se concetrează pe retehnologizarea grupurilor existente. “Durata de viață a echipamentelor crește cu ...
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, se concentrează pe retehnologizarea grupurilor ...
EY: Intenţia de cumpărare a vehiculelor electrice creşte uşor, la nivel global, dar scade cererea
EY: Intenţia de cumpărare a vehiculelor electrice creşte uşor, la nivel global, dar scade cererea
Cererea globală pentru vehicule electrice a încetinit, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare, context în care ...