Vânzarea companiei Mellanox, care are o valoare de piață de aproximativ 5,9 miliarde de dolari, ar putea fi anunțată oficial în aceste zile, au adăugat sursele. Nu doar Nvidia curtează compania din Israel, ci şi Intel Corp, însă se pare că Nvidia se află cel mai aproape de a încheia tranzacţia. Deși nu s-a luat nicio decizie finală și rezultatele s-ar putea schimba, potrivit Bloomberg.
Reprezentanţii companiilor Nvidia, Mellanox şi Intel au refuzat să comenteze informaţiile.
Speculaţiile pe marginea subiectului au crescut preţul acţiunilor companiei Mellanox la Bursa de la New York. Ziarul israelian Calcalist a anunțat duminică că Nvidia și Intel licitau pentru Mellanox, fără să spună de unde a obținut informațiile.
Tehnologia Mellanox este crucială în transferul de informații de la o componentă la alta, atât în interiorul, cât și între computere. Rata la care chip-urile direcționează acest traficul devine din ce în ce mai important, deoarece rețelele de computere și furnizorii de servicii de cloud încearcă să facă faţă afluxului de date generate aflat în creştere continuă.
Multe companii şi-au exprimat interesul de a adăuga astfel de capabilități propriei game de produse, deoarece încearcă să devină mai atractive pentru cumpărătorii importanți de infrastructură informatică, cum ar fi Google, Amazon și Azure deţinută de Microsoft.
Nvidia este cel mai mare producător de cipuri grafice utilizate de utilizatorii de jocuri de calculator. Compania și-a direcţionat tehnologia în noi domenii, argumentând că are cea mai bună soluție pentru cerințele mai stricte de prelucrare a datelor referitoare la inteligența artificială. Unitatea care serveşte această piaţă şi-a triplat vânzările în ultimii trei ani.
Veniturile companiei Mellanox au crescut cu 26% în 2018, atingând pentru prima dată 1 miliard de dolari.
Tranzacția poate semnala o relansare a consolidării din industria semiconductorilor evaluată la 470 miliarde dolari, însă va trebui totuși să obțină aprobarea de la autoritățile de reglementare. Acest proces a devenit mult mai complicat din cauza relaţiilor reci dintre SUA şi China. SUA este cel mai mare producător de chipuri din lume, în timp ce China este cel mai mare consumator.
Administrația Trump a blocat tranzacțiile din cauza preocupărilor privind ambițiile Chinei de a achiziționa o nouă tehnologie de semiconductori. China, la rândul său, a îngreunat procesul de obţinere a aprobărilor pentru tranzacții.