Conform sursei citate, Sucursala Regională CF Cluj a desemnat, joi, Asocierea Construct ING S.R.L. – SC ISPCF S.A. – S.C. Prima Construct S.R.L. – SC PRO AMI´S Consulting S.R.L. câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători.
Oferta financiară a asocierii menţionate a fost de 37,237 de milioane de lei, fără TVA, pentru Lot 1: Modernizare/Reabilitare – Staţia CF Beclean pe Someş (Proiectare şi Execuţie) şi de 31,058 milioane lei, fără TVA, pentru Lot 2: Modernizare/Reabilitare – Staţia CF Dej Călători (Proiectare şi Execuţie), criteriul aplicat fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.
Potrivit CFR S.A., contractele de achiziţie publică vor fi încheiate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.
Sursa de finanţare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele două staţii de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi şi de la bugetul de stat, iar durata pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor este de 29 de luni.
Modernizarea clădirilor de călători, din staţiile CF Beclean pe Someş şi Dej Călători, include lucrări precum: clădire nouă pentru călători în staţia Beclean pe Someş; clădire modernizată în staţia Dej Călători şi spaţii interioare moderne cu săli de aşteptare, case de bilete, spaţii speciale cu destinaţia Mama şi copilul, spaţii comerciale.
Contractul mai prevede modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi, modernizarea peroanelor de la linia 2 în staţia Beclean pe Someş, respectiv de la linia 1 pentru staţia Dej Călători, marcaje direcţionale (colorate şi tactile) pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio şi electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, reţea Wi-Fi etc.
Pe lista de lucrări se mai află: parcare auto şi rastele pentru biciclete, spaţii pentru activitate feroviară, modernizarea instalaţiilor de telecomunicaţii, siguranţa circulaţiei şi reamenajarea spaţiilor verzi.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
Sursa foto: Facebook.com/cfrinfrastructura