El a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că o astfel de lucrare are costuri foarte mari, pe care România nu şi le permite în acest moment, potrivit Agerpres.
‘Este o autostradă care costă extraordinar de mult şi nu s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Este foarte scumpă, nu neapărat în sensul kilometrului de drum, ci ce presupune ea. Trece prin situl Natura 2000, care presupune o serie de protejări, o serie de construcţii speciale. Costă aproape 30 de milioane de euro pe kilometru. Întrebarea este: îşi permite România?’, a afirmat Neaga.
El susţine că soluţia pentru construcţia de autostrăzi este parteneriatul public-privat şi că primul astfel de parteneriat va fi semnat, în acest an, pentru autostrada Braşov-Comarnic. ‘În momentul în care dăm drumul la un astfel de contract, acest contract atrage credibilitatea pe piaţa de capital’, a adăugat Neaga.Compania are în vedere semnarea unor astfel de parteneriate public-privat şi pentru centura de sud a Bucureştiului, dar şi pentru autostrada Craiova-Piteşti.
În luna iulie, Ministerul Transporturilor a publicat indicatorii tehnico economici pentru proiectul autostrăzii Tîrgu Mureş-Iaşi. Autostrada avea un cost estimat de circa 9 miliarde de euro, finalizarea construcţiei urmând a fi făcută în patru ani. Finanţarea urma să fie făcută de la bugetul de stat şi din alte surse, potrivit proiectului.