O companie românească a „electrificat” Metroul din Atena

Compania romaneasca Emon Electric a proiectat, executat, livrat si pus in functiune sistemul electric de tractiune pentru proiectul de extindere a Liniei 2 de Metrou din capitala Greciei, Atena. Mircea Solomon, CEO Emon Electric, a anuntat ca lucrarea a trecut cu succes testele oficiale de punere in functiune.
Economica.net - mie, 04 apr. 2012, 08:44
O companie românească  a

Proiectul realizat de Emon Electric, unul din principalii furnizori de servicii si produse in domeniul electro-energetic din Romania, a trecut de curand cu succes testele de punere in functiune ale extinderiii Liniei 2 Anthoupoli – Peristeri in cadrul proiectului Attiko Metro Athena. Proiectul, in valoare de 3,2 milioane euro, a demarat in 2008, odata cu semnarea contractului cu compania privata Terna Energy, care apartine de grupul elen GEK iar beneficiarul final al lucrarii este compania de stat Attiko Metro. Extensia L2 a Metroului din Atena va creste capacitatea de transport a retelei, deservind o zona foarte aglomerata a capitalei, traficata de aproximativ 1 milion de oameni.

Emon Electric a realizat un proiect de tipul Turn Key: proiectarea, executia, livrarea si punerea in functiune a unui sistem electric de tractiune, compus din 4 substatii electrice subterane – 2 tractiune si 2 de distributie – totalizand 16 MVA ( mega volti amperi). Substatiile de tractiune se numesc Anthoupoli si Persiteri. Sistemul electric de tractiune realizat, este o creatie „State Of The Art ” din punctul de vedere al solutiei alese si al tehnologiei utilizate. Tehnologia sistemului electric de tractiune a fost confirmata prin teste-tip in Laboratoarele de Inalta tensiune IPH Berlin, Germania .

Cele 4 statii au fost proiectate sa functioneze redundant, complet automatizat si controlate de la distanta prin sistem SCADA, pe platforma SIEMENS. Experienta si calificarea inalta a specialistilor firmei, stransa colaborare dintre parteneri, precum si managementul modern au dus la rezolvarea imediata a tuturor dificultatilor aparute pe parcursul proiectului care nu au fost putine.

Emon Electric, cu capital 100% romanesc, detinuta integral de membrii familiei Solomon, este lider regional de produse si proiecte la cheie pe piata electro-energetica activand indeosebi in sectoarele: Transport si Distributie Energie Electrica, Industrie, Tractiune electrica si Rezidential. In cei  14 ani de activitate compania Emon si-a imbunatatit permanent produsele si serviciile. Sediul central precum si fabrica complet echipata si modernizata se gasesc in orasul Campina, judetul Prahova. Printre partenerii constanti de afaceri Emon Electric regasim companiile:  TRANSELECTRICA , CEZ Romania, ELECTRICA, ALSTOM Grid Germania si Romania, SIEMENS Romania si Germania, TOSHIBA GROUP Company, RATB, METROREX, TERNA Energy ( METRO of Athens ), SECHERON Elvetia.

Mircea Solomon, CEO Emon Electric: „Activitatea noastra pe piata elena a devenit o constanta a afacerii noastre. Sunt mandru de colegii mei impreuna cu care am reusit si de data aceasta sa ducem la bun sfarsit un proiect 100 % romanesc executat in capitala unui stat U.E., proiect cu care orice companie de profil din lume s-ar mandri. Le multumesc si pe aceasta cale pentru tot efortul depus cu mult entuziasm.”  

Alte lucrari Emon Electric:

Tramvaiul din Atena: Prima lucrare Emon Electric in Grecia a fost efectuata in anii 2003-2004 pentru Jocurile Olimpice, prilej cu care a fost introdus pentru prima data tramvaiul in Atena. Atunci intreprinderea romaneasca a construit Sistemul Electric de Tractiune TRAM Athena GRECIA in valoare de aproximativ 6 milioane de Euro.

Tariverde: Unul din cele mai cunoscute proiecte la nivel international al companiei Emon este realizarea statiei electrice de transformare 400/110 kV – 3×250 MVA  de la Tariverde. In doar 2 ani de la obtinerea contractului, Emon Electric a reusit sa construiasca, la cele mai inalte standare, o statie care asigura transportul energiei electrice furnizate de cele 5 parcuri de centrale eoliene din localitatile Fantanele si Cogealac. In prezent statia de transformare de la Tariverde asigura racordarea la sistemul Energetic National a unei puteri instalate de peste 600 MW.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...