O companie românească de software pentru HR a primit o finanțare de 2 mil. euro

Yarooms, o companie de tip software as a service care creează soluții de management pentru munca de la birou, a obținut o finanțare de 2 milioane de euro, suma urmând să fie utilizată în accelerarea creșterii. GapMinder este investitorul principal cu 1,6 milioane de euro din rundă, iar SeedBlink este, de asemenea, investitor.
Lidia Neagu - joi, 27 oct. 2022, 16:18
O companie românească de software pentru HR a primit o finanțare de 2 mil. euro

Yarooms este o companie românească de tehnologie, cofondată în 2010 de Dragoș Badea Emil Muthu și Marcel Preda. Compania creează un software de management pentru munca de la birou, printre soluțiile oferite fiind cele pentru rezervarea birourilor și a sălilor de ședință, planificarea muncii hibride, semnalizare digitală.

Yarooms are clienți din peste 50 de țări, printre cele mai importante piețe fiind SUA, Canada, Italia, Marea Britanie. Compania are clienți din diferite industrii, cum ar fi instituții financiare, autorități guvernamentale sau instituții de învățământ. Printre clienți se numără Columbia University, Dedalus, National Health Service, AAA, Dr. Martens, Cerved and Robalino.

Organizațiile care utilizează soluțiile Yarooms raportează reduceri semnificative în privința costurilor imobiliare și a timpului angajaților, beneficiind totodată de o creștere a eficienței programărilor și a satisfacției angajaților.

„Pentru a crește, locurile de muncă trebuie să pună mai mult ca niciodată oamenii în centrul atenției. Misiunea Yarooms este de a ajuta companiile să creeze o cultură puternică a colaborării, să ofere flexibilitate și libertate angajaților. Suntem agili și ne cunoaștem foarte bine industria – acest lucru ne-a permis să inovăm și să creăm soluții care îi ajută pe clienții noștri să fie alături de angajați chiar și în cele mai dificile momente, cum ar fi pandemia Covid-19. Această finanțare ne va ajuta să creștem în noile oportunități de piață identificate și să ne accelerăm dezvoltarea prin extinderea echipei și a know-how-ului acesteia”, a declarat Dragoș Badea, CEO și co-fondator al Yarooms.

“Munca în sistem hibrid este noua normalitate în ceea ce privește modul de folosire al birourilor deoarece atât angajatorii, cât și angajații au realizat avantajele acestui nou fel de a lucra împreună. Yarooms este bine poziționată pe această piață nouă, cu un produs bine conceput, dublat de avantajul primului-venit și de o echipă fantastică cu capacități excelente de execuție. Suntem bucuroși să sprijinim Yarooms pentru a da viață noii lor direcții și pentru a redefini viitorul muncii în toată lumea”, a declarat Cosmin Ochișor, partener GapMinder.

„Suntem încântați ca Yarooms face parte din portofoliului nostru de companii finanțate și că împărtășim această oportunitate cu comunitatea noastră de investitori europeni. Dacă ne uităm la rezultatele Yarooms, echipa fondatoare a demonstrat că este rezistentă și ambițioasă, iar soluția lor s-a dovedit a oferi rezultate excelente. Echipa a strâns mai mult decât simplu capital deoarece sunt susținuți de o rețea de investitori care doresc să se implice și să îi ajute să se extindă: comunitatea SeedBlink”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Yarooms este o companie românească de tehnologie care creează din 2010 soluții software puternice, dar ușor de utilizat pentru de management lucrului la birou. Compania oferă soluții pentru rezervarea birourilor și a sălilor de ședință, pentru planificarea muncii hibride, semnalizare digitală și gestionarea vizitatorilor. Yarooms deservește companii din peste 50 de țări.Organizațiile care utilizează soluțiile Yarooms raportează reduceri semnificative în privința costurilor imobiliare și a timpului angajaților, beneficiind totodată de o creștere a eficienței programărilor și a satisfacției angajaților.

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite liderilor de afaceri să finanțeze startup-uri și scale-up-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă pentru ca investitorii individuali și instituționali să colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.

Platforma a contribuit cu investiții de peste 133 milioane de euro în 250 de start-upuri europene și a atras mai mult de 62.000 de investitori individuali din 64 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...