O cremă de 3 euro din supermarketul Lidl, cea mai eficientă împotriva ridurilor – studiu

O cremă de 3 euro din supermarketul Lidl s-a clasat pe primul loc în topul cremelor antirid realizat Organizaţia Consumatorilor şi Utilizatori - OCU din Spania, care a analizat 14 astfel de produse în laborator şi care au fost testate de 995 de femei prin comparaţie cu un produs standard din aceeaşi gamă, informează joi ziarul ABC.
Economica.net - joi, 29 mai 2014, 08:23
O cremă de 3 euro din supermarketul Lidl, cea mai eficientă împotriva ridurilor - studiu

Pe primul loc în clasament, cu 64 de puncte din 100, se află Iseree cu Q10 Cremă de zi pentru toate tipurile de ten (Lidl), care costă 2,99 de euro. Pe locul al doilea şi cea mai apreciată este Eucerin Hyaluron Filler, cu un punctaj de 61/100 şi care se vinde la preţul de între 26,90 şi 39 de euro. Organizaţia a vrut totuşi să afle cât de eficiente sunt cremele antirid.

Pentru studiu au ales mai multe mărci de creme care se vând în supermarketuri, unele mărci care se găsesc în farmacie şi câteva în magazinele de parfumerie. Măsurătorile, cu aparate şi analiză a imaginilor pentru a vedea schimbările în profunzime ale ridurilor sau hidratarea, s-au făcut începând cu ziua zero, înainte de folosirea cremei, şi după patru săptămâni de tratament. Fiecare produs a fost comparat cu un produs de control sau standard din gama respectivă.

Rezultatele ‘sunt dezamăgitoare aproape în toate cazurile’, asigură OCU. ‘În reclamele şi pe ambalajele lor promit mai mult decât sunt capabile să ofere. Nu elimină ridurile şi de abia dacă le diminuează’, spun autorii studiului. Din cele 14 analizate, 11 au trecut testul şi 4 au picat. Doar două produse reduc ridurile comparativ cu produsul standard, conform acestui studiu. În ce priveşte restul, abia dacă se observă vreo diferenţă la începerea şi la terminarea tratamentului.

În ce priveşte hidratarea, esenţială pentru a ameliora aspectul ridurilor şi a tenului, dintre cele 14 analizate doar 3 hidratează prea puţin. Etichetele tuturor cremelor analizate respectă legea, deşi unele dintre ele pot fi ‘ameliorate’, potrivit OCU, care critică textele ce însoţesc aceste produse ce conţin ‘promisiuni şi reclame care nu sunt sprijinite de evidenţe ştiinţifice riguroase’.

Au fost de asemenea consemnate, printr-un chestionar completat individual, opiniile utilizatoarelor privind efectul antirid (dacă îl remarcă sau nu după o lună de tratament) şi cu privire la proprietăţile lor cosmetice: textură, parfum, absorbţie şi dacă lasă pielea netedă, cu o senzaţie agreabilă. Referitor la preţuri, există mari diferenţe care ‘nu corespund unei mai mari eficienţe’, notează autorii studiului.

Preţurile cremelor supuse testelor OCU oscilează între 3 şi 113 euro. Cele mai scumpe sunt cele care se vând la raioanele de creme din magazinele de parfumerie. OCU avertizează că indiferent de sfaturile şi de reclamele pe care şi le fac ‘se pot economisi mulţi bani dacă se aleg alte mărci care nu se vând în aceste lanţuri’.

Şi oferă ca exemplu marca Iseree cu Q10 (Wellness de la Lidl), care costă 3 euro, dar care este din punct de vedere al punctajului de 14 ori mai bună decât crema de la Lancôme, care este şi de 30 de ori mai scumpă.

Te-ar mai putea interesa și
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Prima anvelopă de iarnă din lume. Nouă decenii de la Nokian Kelirengas
Nokian Tyres evocă trecerea a 90 de ani de la debutul primei anvelope de iarnă din lume. Kelirengas și Hakkapeliitta, două inovații care au schimbat modul de deplasare al vehiculelor....
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la ...
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...