Întreaga poveste semanănă cu uns cenariu de film. În acţiunea depusă la Tribunal, femeia explică pe larg că a fost umilită, iar CEC nici măcar nu a avut grijă să o anunţe că i-a închis cardul.
„Poliţiştii i-au spus soţului meu să urmeze maşina poliţiei, eu fiind nevoită să suport umilinţa de a fi încadrată de doi agenţi pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, în văzul multor persoane”, a declarat femeia, potrivit dosarului de la tribunal.
Totul s-a întâmplat din cauza reprezentanţilor băncii, care nu s-au gândit la consecinţele mesajului „card furat”, se mai arată în acţiune. Femeia mai susţine că au trecut mai bine de 30 de minute până când i-a răspuns cineva la call center. Cazul ei nu a fost însă singular. În aceeaşi periadă, alţi 17.000 de utilizatori au avut cardurile închise, din motive de securitate.
,,Decizia mi-a creat un prejudiciu moral prin trauma produsă, prin ruşinea de a fi subiect al unui act procedural care, deşi legal nu a îmbrăcat forma unei arestări, în ochii celor de faţă astfel a fost conştientizată”, a mai spus femeia.
Clienta CEC Bank mai notează în solicitare şi că oamenii din jur, aflaţi în acelaşi magazin au avut reacţii ostile. „Eh, au prins-o pe una cu un card furat!” sau „Nu le mai ajunge hoţilor ăstora!” au fost comentarii care s-au auzit în jurul ei, jignind-o fără motiv.
„Îmi pun întrebarea la ce coşmar aş fi fost supusă dacă acelaşi lucru s-ar fi întâmplat la Bruxelles şi aş fi fost arestată de poliţia belgiană”, a mai zis femeia.
Clienta nemulţumită cere daune de 30.000 de euro, după ce a estimat că acesta ar fi salariul responsabililor pentru proasta comunicare. Tribunalul Bucureşti va lua însă decizia. Nu foarte curând, pentru că primul termen de judecată a fost stabilit în septembrie! Reprezentanţii CEC au spus că nu vor să facă nicio declaraţie pe acest subiect.