O firmă din Braşov angajează vânzători de curent pentru populaţie. Are deja 9.000 de clienţi în toată ţara

O companie din Braşov a postat pe site-urile de recrutare anunţuri pentru angajarea de agenţi de teren pentru încheierea contractelor de furnizare de energie electrică şi gaze naturale. Compania are deja 9.000 de clienţi şi promite facturi cu cel puţin 15% mai mici la energia electrică.
Mihai Nicuţ - mar, 05 apr. 2016, 21:01
O firmă din Braşov angajează vânzători de curent pentru populaţie. Are deja 9.000 de clienţi în toată ţara

E.V.A Energy SA angajează agenţi de teren pentru intermedierea contractelor de energie electrică şi gaze naturale pentru toate zonele României, se arată în anunţurile de recrutare. Oferta de muncă e full-time şi presupune activitate de teren, remunerată cu 2.100 de lei net, plus bonusuri de performanţă. Nu se solicită experienţă, nici studii. 

Anunţul de acest fel este o premieră pe site-urile mari de recrutare, şi arată şi el interesul a tot mai multe companii, de data aceasta de talie mai mică, de a intra pe piaţa furnizării de energie electrică.

„Am intrat pe zona de furnizare, şi pe casnici, şi pe clienţi comerciali acum un an. Până acum avem 13.000 de locuri de consum, dintre care 9.000 sunt la consumatori casnici”, ne-a declarat Cristian Hangmann, fondatorul companiei. El a spus că business-ul este controlat de oameni de afaceri şi firme din România.

Cu ce preţ vine Eva Energy

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei, dacă un bucureştean ar dori să devină client al acestei companii, pentru un consum de 100 kWh, la care se adaugă 10 kwh bonus, factura lunară este fixă, şi se ridică la 12,29 euro, cu toate taxele incluse – „să nu depăşiţi însă 110 kwh”, averzizează Hangmann. În funcţie de consum şi de zona geografică din ţară, preţul plătit pentru energie, timp de o lună, poate fi mai mic cu procente cuprinse între 15% şi 27%.

Cei 12,29 euro înseamnă circa 55 de lei, şi nu conţin cei 2,5 lei pe lună taxa radio (clienţii pot cere includerea ei în abonament) şi nici taxa TV, despre care reprezentantul de vânzări al companiei spune că nu a primit nicio solicitare de la vreun consumator. La Enel, potrivit propriului calculator de tarife, la 110 kWh preţul este de 60 de lei, fără cele două taxe, care sunt incluse obligatoriu în factură, deci preţul ar fi cu circa 9% mai mic. Dacă luăm în calcul şi cei 6,5 lei, cât înseamnă cele două taxe, factura lunară a furnizorului alternativ este cu circa 17% mai mică.

Contractul este încheiat pe o perioadă de un an, iar factura este fixă, în ficare lună, în acest interval. Regularizarea se face la fiecare şase luni. În cazul în care consumatorul doreşte să rezilieze anticipat contractul, compania nu îi va percepe nicio taxă.

E.V.A Energy SA este o companie românească, deţinută tot de o firmă românească, Inov Electric, potrivit Termene.ro. Inov Electric este o companie înfiinţată în 2008, dar din 2102 este controlată de un investitor din Austria.

Piaţa de energie electrică pentru consumatorii casnici devine din ce în ce mai atractivă pentru companiile din sectorul utilităţilor, care încearcă să atragă noi clienţi cu promisiunea unor facturi mai mici. Consumatorii casnici primesc energie electrică la preţ reglementat de stat, în procent de 40% de la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica şi restul de pe piaţa liberă, (componenta de piaţă concurenţială) dar tot la preţ reglementat de ANRE.

Totuşi, potrivit legii, ei au dreptul de a schimba furnizorul tradiţional de energie electrică şi de a încheia un nou contract de furnizare cu altă firmă la alt preţ. Iar ofertele pentru ei au început să curgă, mai ales de la companii mari.
Într-o premieră pentru piaţa de energie, acum două săptămâni, Enel a deschis primul punct de vânzare de energie electrică din Cluj-Napoca, şi primul din afara zonei sale tradiţionale de distribuţie şi furnizare de energie electrică.Enel a venit cu oferte mai bune pentru clienţii casnici din acea zonă, deserviţi de Electrica Transilvania Nord.

Enel s-a dus cu oferte de energie peste clienţii Electrica dupcă ce RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu şi internet fix din România a venit cu o ofertă prin care încearcă să fure din clienţii companiei italiene din Bucureşti.
RCS&RDS a invitat bucureştenii să treacă la Digi Energy, serviciul nou prin care compania oferă energie electrică pentru populaţie. RCS&RDS promite facturi cu 19% mai mici decât cele plătite acum de clienţii Enel din Bucureşti, potrivit calculelor ECONOMICA.NET

Te-ar mai putea interesa și
Slovacia blochează adoptarea unui nou pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei. Premierul slovac Fico consideră idioată propunerea Comisiei de a renunța la importurile de gaze din Rusia
Slovacia blochează adoptarea unui nou pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei. Premierul slovac Fico consideră ...
Consiliul UE nu a reuşit să aprobe marţi al 18-lea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei, după ce Slovacia a cerut amânarea votării acestui pachet întrucât nu a primit suficiente......
Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți (Coldiretti) protestează la Bruxelles: „Von der Leyen, nu opri Europa”
Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți (Coldiretti) protestează la Bruxelles: „Von der Leyen, nu opri Europa”
Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), cea mai mare organizație agricolă din Italia și din Europa, ...
Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a numit un director interimar surpriză
Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a numit un director interimar surpriză
Așa cum a anunțat Economica.net încă de săptămâna trecută, grupul Renault va avea un director interimar în așteptarea ...
Putin rămâne nepăsător la amenințările lui Trump și va continua războiul din Ucraina până când Occidentul îi va aceepta condițiile de pace – surse Reuters
Putin rămâne nepăsător la amenințările lui Trump și va continua războiul din Ucraina până când Occidentul îi ...
Preşedintele rus Vladimir Putin, care tratează cu nepăsare ameninţările lui Donald Trump cu noi sancţiuni, vrea să ...