„Aşteptăm din partea autorităţilor din Ismail propuneri pentru o firmă care să efectueze activitatea de transport. Este nevoie de încă o întâlnire cu toate autorităţile cu abilităţi în domeniul vamal de pe ambele maluri ale Dunării pentru a puncta fiecare inadvertenţele identificate, ca să le rezolvăm, iar atunci când va începe activitatea, să nu se întâmpine probleme”, a afirmat Teodorescu.
El şi-a exprimat speranţa ca linia de călători Tulcea-Ismail să înceapă să funcţioneze în primăvara anului viitor, atunci când se aşteaptă să se deschidă şi trecerea Ro-Ro care va asigura transportul pe Dunăre între oraşul Isaccea, judeţul Tulcea şi Orlovka, regiunea Odessa, Ucraina.
„Se doreşte ca trecerea Ro-Ro să devină funcţională din primăvara anului viitor. Ucrainenii sunt foarte avansaţi. 90% din investiţia de pe malul ucrainean este realizată şi urmează ca Navrom Galaţi să finalizeze problema trecerii frontierei de traficul greu”, a mai spus preşedintele CJ.
Realizarea trecerii Ro-Ro între Isaccea şi Orlovka şi înfiinţarea unei curse de călători Tulcea-Ismail se numără printre obiectivele anunţate de autorităţi de mai mulţi ani în cadrul Euroregiunii Dunărea de Jos, structură de cooperare transfrontalieră care cuprinde autorităţi din România (judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea), Ucraina (regiunea Odessa) şi Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir).
Proiectele au fost întârziate în principal din cauza lipsei acordurilor dintre cele două state şi sunt solicitate de comunităţile de pe ambele maluri ale fluviului care consideră că obiectivele ar încuraja turismul şi ar duce, implicit, la creşterea nivelului de trai al locuitorilor.