O mare companie israeliană care dezvoltă tehnologie pentru mașini autonome deschide un Centru de Cercetare la București
Innoviz Software Center Bucharest a fost înființată în decembrie 2021 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7219 – Cercetare- dezvoltare în alte științe naturale și inginerie.
”LiDAR și software-ul de percepție de la Innoviz „văd” mai bine decât un șofer uman și reduc posibilitatea de eroare, răspunzând celor mai stricte așteptări ale industriei auto în materie de performanță și siguranță. Activând în SUA, Europa și Asia, Innoviz a fost ales atât de o marcă auto premium recunoscută la nivel internațional pentru utilizarea în vehiculele de consum, cât și de alți lideri comerciali și industriali pentru o gamă largă de cazuri de utilizare”, spune compania din Israel.
Senzorii LiDAR (Light Detection and Ranging) joacă un rol uriaș în industria auto, unde sunt folosiți la vehiculele autonome, pe partea de autopilot a mașinii. Tehnologia utilizează raze laser sigure pentru ochi pentru a crea o reprezentare 3D a mediului supravegheat. Un senzor lidar tipic emite unde luminoase pulsate în mediul înconjurător. Aceste impulsuri ricoșează în obiectele din jur și se întorc la senzor. Senzorul utilizează timpul necesar pentru ca fiecare puls să se întoarcă la senzor pentru a calcula distanța parcursă. Repetarea acestui proces de milioane de ori pe secundă creează o hartă 3D precisă, în timp real, a mediului înconjurător. De exemplu, un computer de bord poate utiliza această hartă pentru a naviga în siguranță. Însă, acești senzori sunt folosiți și în alte industrii și produse, cum ar fi: smartphone-uri sau aspiratori roboți.
Înființată în 2016, de către trei antreprenori, compania are sediul la Rosh Haayin, Israel, și birouri în Germania și SUA. Aproximativ 70% din angajații companiei fac parte din echipa de cercetare și dezvoltare. Doar în trimestrul al treilea din 2021, compania a alocat un buget de 20,6 milioane de dolari pentru activitatea de cercetare și dezvoltare, din care 3,7 milioane de dolari au fost atribuite compensațiilor pe bază de acțiuni. Comparativ, în T3 2020, bugetul de cheltuieli de cercetare și dezvoltare a fost de 14,7 milioane de dolari, din care 0,6 milioane de dolari au fost atribuite compensațiilor pe bază de acțiuni.
Innoviz este susținută de parteneri strategici și investitori de top, printre care se numără SoftBank Ventures Asia, Samsung, Magna International, Aptiv, Magma Venture Partners, Vertex Ventures, 360 Capital Partners, Harel Insurance Investments and Financial Services, Phoenix Insurance Company și alții.
Innoviz a anunțat recent că va fi listată pe NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations). În prezent, pe această bursă sunt listate peste 3.800 de companii considerate companii afiliate domeniului tehnologic, cum ar fi Apple, Facebook, Google (acum Alphabet) și Starbucks.
Potrivit celor mai recente date disponibile, în trimestrul al treilea al anului trecut, veniturile companiei au fost de 2,1 milioane de dolari, o creștere de 106% față de T2 2021 și o creștere de 13% față de T3 2020.