O nouã ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de pânã la 7,25% pe an la titlurile de stat

Începând de marți, 17 octombrie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de unu și trei ani cu dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.
Gabriela Ţinteanu - mar, 17 oct. 2023, 14:17
O nouã ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de pânã la 7,25% pe an la titlurile de stat
„Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamã variatã de opțiuni, adaptate nevoilor și preferințelor fiecãruia, incluzând scadențe diferite și modalitãți multiple de subscriere. Dincolo de faptul cã nu impozitãm veniturile, cred cã acesta este un atu important, cã se adreseazã tuturor categoriilor sociale și poate fi accesat din orice colț al țãrii, atât online cât și fizic. Orice român care vrea ca economiile lui sã-i aducã venituri suplimentare fãrã sã se expunã riscurilor, poate sã apeleze la Tezaur”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cum economisești

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

Între 17 octombrie – 10 noiembrie 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;

Între 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 în mediul urban și 17 octombrie – 8 noiembrie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Un ghid pentru cei care vor sã economiseascã prin intermediul Tezaur este dinsponibil AICI.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministerul Sănătăţii a cumpărat circa 350 de incubatoare noi şi mai multe ambulanţe de tip ATI pentru transportul nou-născuţilor către maternităţi de grad superior, a anunţat ministrul......
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, ...
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţia României, consideră că doar partidul pe care îl conduce ...
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada ...