‘Am văzut cu toţii ce a generat promovarea unei legi a educaţiei prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educaţiei. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educaţiei. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educaţiei este finalul anului acesta’, a precizat ministrul, adăugând că nu crede că ‘mai are sens’ să mai fie aduse modificări la actuala lege.
Ministrul Cîmpeanu a susţinut că este nevoie de o nouă lege a educaţiei mai ales pentru a asigura ‘o coerenţă’ cu alte reglementări legale în vigoare, dar şi cu cerinţele sistemului, care trebuie să fie legate ‘strâns’ de cerinţele mediului socio-economic, scrie Agerpres.
‘Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunţe şi studenţii, şi profesorii, şi angajatorii, şi sindicatele din învăţământ, toţi aceşti actori’, a subliniat demnitarul.