„Dacă demonstrezi Lamborghini sau Ferrari că poţi atrage 1 milion de vizualizări pentru o postare video sunt mai mult decât fericiţi să îţi împrumute o maşină. Media tradiţională dispune încă de o expunere largă, dar lucrurile se schimbă rapid”, a declarat Adnan Ebrahim, care administrează site-ul CarThrottle.com din Londra.
Ebrahim a scris articole despre maşini pe blog pe tot parcursul studenţiei, până când a fost contactat de Volvo Cars, care l-a invitat la un test drive. Hobby-ul său s-a transformat într-o slujbă full-time, producătorii de maşini de lux căutând să se promoveze în faţa unor noi cumpărători.
Comentariile de pe bloguri şi Twitter influenţează designul maşinilor şi estimările de vânzări.
BMW a anunţat că a înregistrat o majorare a veniturilor cu 88 de milioane de euro pentru gama BMW Serie 1 prin atragerea clienţilor numai printr-o campanie online.
„Este în mod special important pentru producătorii de automobile de lux să construiască un ataşament emoţional pentru brandurile lor. Web-ul este locul generaţiei tinere, dar Generaţia Y ajunge acum la o vârstă la care îşi poate permite maşini de lux”, a declarat Stefan Bratzel, director al Centrului pentru Management Auto la Universitatea pentru Ştiinţe Aplicate din Bergisch, Gladbach, Germania.
Cheltuielile pentru publicitate online ale producătorilor auto din Statele Unite ar putea creşte cu 57%, la 1,4 miliarde de dolari, până în 2016, anticipează firma de consultanţă BIA/Kelsey din Virginia. În schimb, cheltuielile totale pentru publicitate ale companiilor auto vor creşte cu numai 8,2%, la 10,6 miliarde de dolari.
Investiţiile mai mari în publicitatea online reflectă concurenţa în creştere, în special pe segmentul vehiculelor de lux, unde Merceds şi Audi au promis să devanseze BMW, liderul pieţei de profil, până la sfârşitul acestui deceniu. BMW se foloseşte de Internet pentru păstrarea distanţei faţă de concurenţă, atribuind majorarea producţiei coupe-ului BMW Serie 1 M cu 68% promovării online.