O singură ofertă pentru contractul de un sfert de miliard de lei al DEO pentru întărirea rețelei de distribuție – un consorțiu românesc
DEO a lansat în sistemul electronic de achiziții publice pe 7 septembrie un “anunț de procedură competitivă cu negociere” pentru “prestarea serviciului de proiectare și execuție pentru lucrările de întărire rețea”.
Valoarea estimată a contractului este de circa 240 de milioane de lei, iar lucrările ar urma să se întindă pe trei ani.
“Obiectul procedurii de achiziție îl constituie atribuirea unui acord-cadru pentru proiectarea și executia lucrarilor de întărire a rețelelor electrice de distributțe 110 kV ca urmare:
– a racordarii de centrale de producere a energiei electrice, în vederea creșterii capacitatii RED și asigurării accesului la rețea al producătorilor de energie electrică.
– a racordării la rețea a viitorilor noi consumatori”,
În cadrul acordului cadru se vor încheia contracte subsecvente pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare/reconductorare a liniilor electrice de 110 kV in vederea creșterii capacității de distribuție”, se arată în caietul de sarcini aferent anunțului DEO.
Ofertele trebuia depuse până pe 10 octombrie și, potivit datelor din platformă, a fost depusă o singură ofertă, a unui consorțiu format din Energobit (liderul asocierii) și Electromontaj. Alături de alte două firme din grupul fiecereia, subcontractanți mai sunt Filiala de Întretinere și Servicii Energetice Electrica Serv și Electroconstrucția Elco Târgu Jiu.
Energobit și Electromontaj sunt două companii private mari românești, nume cunsocute pe piața serviciilor energetice.
DEO are un număr de apriximativ 1,4 milioane de clienți, operând rețeaua de distribuție a energiei electrice în județele Arges, Olt, Teleorman, Valcea, Dolj, Gorj și Mehedinți. După ce grupul ceh CEZ a vândut afacerile din România, compania este controlată de australienii de la MIRA, un mare fond de gestionare de infrastructură.