Primul exemplar din această specie, care se va numi de acum înainte Scaptia (Plinthina) Beyonceae, a fost descoperit în 1981, anul în care s-a născut şi artista americană. Muştele din această specie au o zonă de culoare galbenă pe abdomen şi acesta a fost motivul pentru care savanţii au decis să o denumească după Beyonce.
Bryan Lessard de la Agenţia pentru cercetări ştiinţifice CSIRO din Australia spune că tocmai acea zonă galbenă i-a determinat pe savanţii australieni să afirme că musca Scaptia (Plinthina) Beyonceae este „diva muştelor din toate timpurile”.
Aceasta nu este pentru prima dată când o specie din faună primeşte numele unei vedete. Există deja o broască, Hyla stingi, redenumită după Sting, dar şi un păianjen, Pachygnatha zappa, redenumit după muzicianul Frank Zappa.
Beyonce a născut în urmă cu câteva zile o fetiţă, primul ei copil cu rapperul Jay-Z. Fetiţa Blue Ivy Carter s-a născut săptămâna trecută şi a devenit, joi, cea mai tânără persoană creditată cu o piesă care a intrat în topul Billboard. Jay-Z a lansat în urmă cu câteva zile single-ul „Glory”, pe care l-a dedicat fiicei sale. Piesa conţine câteva pasaje în care pot fi auzite gângurelile şi plânsetele micuţei Blue Ivy Carter, care a debutat astfel pe poziţia a 74-a în topul Billboard.
Beyonce Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor ’90 în calitate de membră a Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat „Dangerously in Love”. Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee – trei ca membră a grupului Destiny’s Child şi alte 13 în calitate de artistă solo. De asemenea, Beyonce a jucat în filme precum „Dreamgirls” (2006) şi „Cadillac Records” (2008).