O treime din fermele din UE sunt româneşti, dar producţia lor reprezintă doar 3,4% din totalul UE

Peste 171 de hectare de teren din Uniunea Europeană a fost utilizat în 2016 pentru producţia agricolă, iar o treime din ferme (33%) sunt în România, o altă treime fiind în Polonia (14%), Italia (10%) şi Spania (9%), arată datele publicate joi de Eurostat.
Economica.net - joi, 28 iun. 2018, 11:44
O treime din fermele din UE sunt româneşti, dar producţia lor reprezintă doar 3,4% din totalul UE

Deşi numeroase, majoritatea fermelor din UE au suprafeţe reduse: 65% din fermele din UE au o suprafaţă de sub cinci hectare. Totuşi, în cele 7% din ferme care au 50 de hectare sau mai mult se cultivă puţin peste două treimi (68%) din terenul agricol utilizat al UE.

În fermele din UE lucrează aproximativ 10,3 milioane de fermieri şi directori de exploataţii agricole dar, deşi sunt numeroase, majoritatea au suprafeţe reduse: două treimi (65%) din fermele din UE au o suprafaţă de sub cinci hectare. În contrast, cele 3% din fermele din UE care au 100 de hectare sau mai mult reprezintă peste jumătate din terenul agricol utilizat al UE.

Cea mai contrastantă distribuţie este în România: nouă din zece ferme (92% sau 3,1 milioane) au o suprafaţă mai mică de cinci hectare, dar în cele 0,5% din fermele care au 100 de hectare sau mai mult se cultivă peste jumătate (51%) din întregul teren agricol utilizat al ţării.

Marile ferme (cu 100 de hectare sau mai mult) sunt mai des întâlnite în Luxemburg (52%), Franţa (41%), Marea Britanie (39%) şi Danemarca (35%). În majoritatea statelor membre ale UE, cea mai mare parte a terenului agricol utilizat este concentrat în marile ferme.

Din cele 10,3 milioane de ferme din UE, patru milioane au o producţie standard de sub 2.000 de euro şi sunt responsabile pentru doar 1% din producţia agricolă totală.

În UE, aproximativ jumătate (54%) din producţia standard generată de agricultură era în 2016 din fermele din Franţa (17%), Germania (13%), Italia (12%) şi Spania (11%). Deşi o treime din fermele din UE sunt în România, ele reprezintă doar 3,4% din producţia standard a UE.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu, despre lucrările făcute în zonele inundate din Galați: După ce se vor finaliza investiţiile în primul rând şi la Apele Române, sunt ferm convins că ceea s-a întâmplat nu o să se mai întâmple (Video)
Ciolacu, despre lucrările făcute în zonele inundate din Galați: După ce se vor finaliza investiţiile în primul rând ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Galaţi, după ce a vizitat zonele inundate din localitatea Pechea, că este ferm convins că, după finalizarea investiţiilor din zonele afectate......
MMSS: 942.889 de persoane cu dizabilități erau înregistrate la 30 iunie 2024
MMSS: 942.889 de persoane cu dizabilități erau înregistrate la 30 iunie 2024
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la finele lunii iunie 2024, de 942.889, dintre care 98,34% (927.275 de ...
Compania T-Mobile a fost victima unui atac de piraterie cibernetică lansat de serviciile secrete chineze –  surse WSJ
Compania T-Mobile a fost victima unui atac de piraterie cibernetică lansat de serviciile secrete chineze – surse ...
Compania de telecomuncații T-Mobile s-a numărat printre entitățile atacate de o operațiune de spionaj cibernetic realizată ...
Cel mai mare furnizor de energie electrică din Austria dă o nouă lovitură în România
Cel mai mare furnizor de energie electrică din Austria dă o nouă lovitură în România
Subsidiara din România a Wien Energy a a obținut autorizația de construire pentru un parc fotovoltaic în județul Olt.