O treime dintre companiile globale pun pe locul doi securitatea dispozitivelor mobile – raport

Economica.net
30 03. 2018
table_1100269_960_720_36048200

Raportul Verizon’s Mobile Security Index 2018 relevă faptul că una din şapte organizaţii au pus în aplicare toate cele patru practici fundamentale de securitate cibernetică specificate de către realizatorii cercetării, respectiv: schimbarea tuturor parolelor implicite, criptarea datelor transmise prin reţele publice, acordarea permisiunilor de acces către angajaţi ‘on a need-to-know basis’ şi testarea periodică a sistemelor de securitate.

În acelaşi context, numai patru din zece angajaţi au menţionat că schimbă toate parolele implicite şi utilizează autentificarea cu doi factori pe dispozitivele mobile. Mai mult decât atât, jumătate dintre companiile chestionate au recunoscut faptul că nu au o politică de utilizare a Wi-Fi-ului public de către angajaţi, iar o treime dintre acestea utilizează soluţii endpoint de securitate mobilă, în timp ce mai puţin de jumătate au declarat că folosesc criptarea datelor din dispozitive.

În cazul a 32% dintre organizaţii, securitatea dispozitivelor mobile are de cele mai multe ori o importanţă secundară. Această decizie a condus la pierderi de date sau la perioade de nefuncţionare a infrastructurii business (în 45% din cazuri), faţă de cei care au prioritizat securitatea (19%).

Pe acest fond, raportul Verizon arată că utilizarea greşită de către angajaţi, indiferent dacă este determinată de intenţii maliţioase deliberate sau provocată de erori neglijente, este considerată un risc cibernetic de circa 80% dintre organizaţii.

Totodată, aproape 40% dintre respondenţii care permit angajaţilor să-şi aducă propriile smartphone-uri şi tablete la lucru văd această tendinţă ca sursa principală a preocupării lor legate de securitatea business.

Cercetarea celor de la Verizon a fost realizat pe un grup de peste 600 de profesionişti din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, implicaţi în achiziţionarea şi gestionarea dispozitivelor mobile din organizaţiile lor, precizează blogul Eset.ro.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. Compania publică ‘Virus Radar’ – un instrument de monitorizare în timp real, o Bază de Cunoştinţe ce oferă suport produselor Eset şi Eset.ro care prezintă pe larg suitele şi produsele antivirus şi de securitate online pe care companie la realizează.