O variantă modernizată a SUV-lui MG HS a fost prezentat la Goodwood Festival of Speed

Marca britanică MG, deținută de grupul chinez SAIC, a prezentat la ediția din 2024 a Festivalului Vitezei de la Goodwood o versiune îmbunătățită a SUV-lui MG HS.
Robert Stan - joi, 11 iul. 2024, 21:59
O variantă modernizată a SUV-lui MG HS a fost prezentat la Goodwood Festival of Speed

Disponibil atât în variante alimentate cu benzină cât și hibride, MG HS a fost prezentat publicului la Goodwood Festival of Speed, principalele noutăți fiind vizibile în datele tehnice. Astfel, varianta cu sistem hibrid de propulsie (PHEV) are acum o baterie dublă (24,7 kWh) față de cea anterioară (12,8 kWh) autonomia electrică majorându-se astfel până la 121 km. În același timp, versiunea alimentată doar cu benzină poate fi comandată fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu una automată cu dublu ambreiaj.

Noul MG HS, fratele mai mare al SUV-ului ZS, are o lungime de 4.636 mm, cu 26 mm mai mult decât actualul HS, fiind totodată cu 14 mm mai lat și cu 30 mm mai scund. Noul profil este prezentat de producător drept mai aerodinamic, fapt ce îmbunătățește eficiența. Și spațiul din portbagaj s-a modificat, noua variantă putând găzdui 507 litri, cu 44 de litri mai mult decât cea anterioară.

Cu un design exterior care se apropie mult, păstrând proporțiile, de cel al noului MG3, SUV-ul are un interior modernizat care include o planșă de bord cu două ecrane de 12,3 inchi, unul central și celălalt în spatele volanului. Ecranul central oferă acces la servicii de navigație, inclusiv actualizări ale traficului, Amazon Music și conectivitate pentru smartphone prin Android Auto și Apple CarPlay. Cel din spatele volanului oferă, la cerere, informații despre traseu sau sistemele ADAS active.

Toate modelele sunt echipate cu programul de asistență pentru șofer MG Pilot care include frânare activă de urgență, avertizare la părăsirea benzii de rulare și detectarea unghiului mort. Modelele cu specificații superioare includ și cruise control adaptiv. De asemenea, mașina este dotată în serie cu senzori de parcare, cameră pentru mersul cu spate, oglinzi retrovizoare încălzite, scaun șofer electric reglabil în șase direcții, acces fără cheie și ștergătoare cu senzor de ploaie.

Programat pentru lansare, progresiv, pe toate piețele din Europa, modelul va debuta cu varianta dotată cu motorul de 1.5 litri alimentat cu benzină, în timp ce modelul PHEV – motor de 1.5 litri și 142 CP plus motor electric de 206 CP va urma câteva săptămâni mai târziu.

Actualul model MG HS a câștigat clienți rapid pe întregul continent, grație unui pachet de dotări rezonabil oferit la un preț competitiv. În Marea Britanie, cea mai mare piață europeană a MG, noua versiune are un preț de bază de 24.995 de lire sterline, în creștere de la cele 24.030 de lire necesare pentru varianta actuală. Prețul minim al versiunii PHEV este de 33.995 de lire sterline, față de 31.095 de lire sterline pentru modelul anterior.

În România, noul model, în varianta alimentată cu benzină, este deja disponibil pentru comenzi, prețul de bază cu TVA fiind de 26.100 de euro. O ofertă a importatorului reduce această sumă la 25.600 de euro. Cum varianta PHEV va ajunge ceva mai târziu pe piață trebuie menționat că „vechiul” EHS, poate fi achiziționat, grație subvenției Rabla Plus, cu minimum 34.500 de euro.

Tot la Goodwood, MG Motor a prezentat în premieră mondială și conceptul Cyber GTS care pare a precede o variantă coupe cu 2+2 locuri, a modelului electric sportiv Cyberster.

Citește și:
– MG Motor a intrat oficial pe piața din România cu modele care țintesc segmente-cheie

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...