Oameni de afaceri din Germania, în căutare de potenţiali parteneri de afaceri în judeţele Mureş şi Braşov

Economica.net
13 04. 2016
the-startup-garage-non-profit-things-to-consider-for-non-profit-business-model_32154700

Evenimentul este unul de tip Bursa Oamenilor de Afaceri români şi germani, se derulează pe parcursul a cinci zile şi vizează domenii privind construcţiile civile şi industriale, furnizarea de produse din lemn şi producţia de articole de mobilier, servicii conexe sectorului productiv, cum sunt formarea profesională, asigurările, precum şi domeniul cercetării şi inovării.

Potrivit conducerii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, vizita de afaceri urmăreşte facilitarea întâlnirilor între reprezentanţi ai mediului de afaceri german şi român, respectiv burse de cooperare în judeţele Mureş şi Braşov.

Aceste vizite de lucru sunt organizate în parteneriat cu organizaţia Germany Trade and Invest, reprezentantă a Ministerului Federal al Economiei din Germania, pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele germane şi cele de peste hotare.

Germany Trade and Invest (GtaI) este reprezentată de Peter Michael Alltschekow, director pentru landurile din est, care a arătat că Germania este principalul partener comercial al României şi că ceea ce s-a realizat până acum este un proces de transformare încununat cu succes.

‘Asta deoarece în anul 2014 exporturile româneşti către Germania au crescut cu 10,9%, la 10,2 miliarde euro, iar exporturile germane către România cu 11%, la 10,7 miliarde euro (…) Societăţile şi oamenii de afaceri din landurile fostei Germanii de Est pot profita atât de o poziţionare facilă în inima Europei, cât şi de costuri competitive de personal şi capital, precum şi de programe de dezvoltare atractive’, a arătat Peter Michael Alltschekow, care a precizat că şi pentru acest an se aşteaptă o dezvoltare pozitivă a relaţiilor economice bilaterale.

În cadrul întâlnirilor cu oamenii de afaceri specialiştii prezintă modul în care firmele româneşti pot profita de o investiţie realizată într-unul din landuri federale din Estul Germaniei, dar şi posibilităţile de colaborare economică româno-germană.

Potrivit reprezentanţilor ADR Centru, aceasta este cea de-a şasea misiune economică organizată în Regiunea Centru pe parcursul celor 13 ani de la concretizarea parteneriatului dintre regiune, Ministerul Federal al Economiei din Germania şi Landul Brandenburg.

În urmă cu un an, oamenii de afaceri germani au prezentat oportunităţi de afaceri din regiunile lor şi, în contrapartidă, au luat cunoştinţă despre oferta economică autohtonă.

ADR Centru, în calitate de organizator principal al evenimentelor de la Târgu Mureş şi Braşov, a anunţat că estimează că pe parcursul celor 4 zile de reuniuni şi vizite de lucru vor avea loc peste 100 de întâlniri punctuale între companii din judeţele Cluj, Alba, Braşov, Covasna, Mureş şi Sibiu, dar şi din alte zone ale ţării.