Observatorul Parcului Natural Vacareşti a avut peste 1.200 de vizitatori în primul an de funcţionare
Printre cei peste 1.200 de vizitatori s-au numarat atat locuitori ai Capitalei – elevi, studenti, familii, cat si grupuri de turisti din tara si din strainatate, jurnalisti si bloggeri sau fotografi profesionisti. In general, acestia sunt fie oameni pasionati de fotografie, activisti in protectia mediului sau pur si simplu persoane interesate de povestea parcului, de fenomenul prin care natura a creat de la sine un ecosistem in mijlocul Bucurestiului.
Situat la 10 km de Piata Universitatii, km 0 al Bucurestiului, Parcul Natural Vacaresti se intinde pe o suprafata de 183 ha, fiind cel mai mare spatiu verde compact al Capitalei. Cu o bogata flora si fauna, parcul este o oaza a diversitatii biologice, alcatuita din mai multe specii de plante, mamifere, pasari, reptile si amfibieni, pesi si insecte. Pasarile sunt cele mai bine reprezentate din cadrul faunei mari, cu un numar de 94 de specii, dintre care peste 50 protejate de legislatia interna si internationala, iar principalele specii de mamifere sunt vidra (Lutra Lutra), nevastuica (Mustela nivalis) si vulpea (Vulpes Vulpes).
„Ideea lansarii acestui observator a venit din dorinta de a oferi iubitorilor de natura o modalitate prin care sa poata explora frumusetile acestui ecosistem unic in Europa. Locatia a devenit un punct de atractie pentru vizitatori, care vin aici sa se relaxeze si sa descopere o alta fata a Capitalei, dincolo de obiectivele turistice consacrate.” a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate – companie de consultanta si vanzari asistate ce se ocupa de vanzarea apartamentelor din complexul rezidential Asmita Gardens.
Observatorul pune la dispozitia celor interesati 4 binocluri profesioniste, o luneta, determinatoare ornitologice si materiale de informare. Publicul interesat poate vizita Observatorul pe baza de programare la observator@parcnaturalvacaresti.ro.