Filmul este dedicat împlinirii anul acesta a 15 ani de la venirea lui Putin la conducerea Rusiei în 2000, iar autorul acestuia este unul din principalii propagandişti ai Kremlinului.
‘Am uneori impresia că ei (occidentalii) ne iubesc doar când avem nevoie de ajutoare umanitare. Atunci totul este bine, ei ne trimit cartofi’, a remarcat cu sarcasm Putin, adăugând că încetarea confruntării ideologice după destrămarea URSS nu a dus la anularea contradicţiilor geopolitice pe plan internaţional.
‘Există încă interese geopolitice, care, în general, nu au legătură cu nicio ideologie’, a mai spus el. ‘Lumea a decis că Rusia îşi încetează existenţa în forma sa actuală. Singura problema era când se va produce aceasta şi care vor fi consecinţele’, a afirmat Putin, referindu-se la situaţia Rusiei după prăbuşirea comunismului.
În acest interviu, şeful statului rus a spus că momentele cele mai grave şi tragice pe care le-a trăit în cariera sa de preşedinte au fost ‘actele teroriste îngrozitoare de la Beslan şi teatrul de pe Dubrovka’. Luarea de ostatici la 1 septembrie 2004 la Şcoala nr.1 din Beslan (Osetia de Nord) de un comando cecen s-a soldat cu 332 de morţi, majoritatea dintre ei copii. Luarea a circa 800 de ostatici în teatrul Dubrovka de un comando cecen în 2002 şi intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu 130 de morţi.
Referitor la lupta împotriva influenţei oligarhilor asupra asupra puterii decizionale în Rusia la începutul anilor 2000, preşedintele rus a afirmat că a reuşit în acest demers ‘în moduri diferite, prin mijloace diferite’.
Autorii documentarului promit în spotul publicitar care anunţă difuzarea filmului ‘pagini de neuitat şi necunoscute din epoca lui Vladimir Putin’, inclusiv o cronică a evenimentelor, înregistrări video unicat ale operatorilor personali ai lui Putin şi o serie de declaraţii făcute de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Rusia şi înalţi demnitari’.