Indicatorii cheie, care arată schimbarea direcţiei în activitatea economică, sugerează că toate economiile mari au intrat „într-o încetinire profundă”, doar India înregistrând „o simplă încetinire”. Indicatorii arată „cel mai semnificativ declin înregistrat vreodată în majoritatea economiilor importante”, iar incertitudinile privind durata restricţiilor afectează evaluările, avertizează OECD.
Ca rezultat, informează organizaţia cu sediul la Paris, „încă nu se poate anticipa când se va încheia încetinirea, în special pentru că nu se ştie cât de mult vor dura restricţiile şi cât de severe vor fi”.
În martie, OECD estima că fiecare lună de restricţii va şterge două puncte procentuale din creşterea anuală a economiilor mari.
Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 36 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.