Oferta Hidroelectrica pentru firme în 2023: mult mai bună decât cea din 2022 și sub prețurile maxime plafonate de stat 

02 01. 2023
hidroelectrica-portile-de-fier

Astfel, compania are o ofertă bună și pentru clienții non-casnici, cel puțin în prima jumătate a anului 2023, spre deosebire de situația din anul trecut, când compania oferea prețuri mici la casnici dar mari la consumatorii nonscanici.

De această dată, prețul energiei active oferit de Hidroelectrica companiilor care doresc să-i devină clienți este de 0,7 lei/kWh (sau 700 de lei/MWh), preț fix valabil pentru contracte semnate pe un an de zile. Oferta este valabilă pentru contracte încheiate pe un an și este valabilă până la 30 iunie și este mult mai bună decât ce avea Hidroelectrica de oferit clienților business în anul 2022 – 2,5 lei/kWh preț al energiei active. Compania nu specifică vreun consum-limită în ofertă până la care să aplice acest preț.

Iată prețurile finale de furnizare, la joasă tensiune, pentru toate zonele de rețea din România, cu toate tarifele și taxele incluse

E-Distributie Muntenia (Bucuresti, Giurgiu, Ilfov) – 1,20 lei/kWh

SDEE Muntenia Nord (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea) – 1,27 lei/kWh

SDEE Transilvania Sud (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) – 1,25 lei/kWh

SDEE Transilvania Nord (Satu Mare, Maramures,Slaj, Bihor, Cluj, Bistrita Nasaud) – 1,23 lei/kWh

E-Distributie Banat (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș) – 1,22 lei/kWh

Distributie Energie Oltenia (Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea) – 1,29 lei/kWh

E-Distributie Dobrogea (Călărași, Constanța, Ialomita, Tulcea) – 1,27 lei/kWh

Delgaz Grid (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) – 1,27 lei/kWh

Acesta este prețul pentru clienții comerciali “standard”, nu cei care beneficiază de tarife mai avantajoase prin OUG 119 si legea 357/2022 și, după cum se vede, prețul final de furnizare este ușor sub plafonul maxim de 1,3 lei/kWh stabilit prin lege.

Clientul non-casnic trebuie să depună garanții

Hidroelectrica arată în ofertă că solicită garanții obligatorii clienților non-casnici, care nu sunt deloc mici dacă firma care dorește contract are un consum mare. Cităm din ofertă:

“Clientul are obligația să constituie garanţia financiară. Garanția financiara se va constitui pentru o perioada de 3 luni. Valoarea acesteia este compusă din produsul dintre prețul de contract (cu TVA) și cantitatea estimată pe cele 3 luni. Aceasta se va emite obligatoriu în maxim 5 zile de la semnarea contractului de ambele parți cu valabilitate pe durata contractului plus 2 luni. Nerespectarea acestei obligații conduce la încetarea de drept a contractului de furnizare”

Citește și:

Noul preț al energiei propus de Hidroelectrica pentru clienții casnici, de la 1 ianuarie 2023. Este puțin mai mare decât cel de acum, dar este tot cel mai mic din piață

Citește și:

Hidroelectrica reîncepe să trimită facturi. Anunț important pentru cine dorește plata eșalonată