Oferta Publică Iniţială Secundară a TTS s-a finalizat cu succes. Preţul final de ofertă a fost stabilit la 19,2 lei pe acţiune

Acționarii vânzători anunţă că preţul final de ofertă pentru cele 15.000.000 de acţiuni emise de TTS (Transport Trade Services) S.A. oferite în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de vânzare a fost stabilit la 19,2 lei/acţiune ("Preţul Final de Ofertă"), informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - vin, 04 iun. 2021, 22:02
Oferta Publică Iniţială Secundară a TTS s-a finalizat cu succes. Preţul final de ofertă a fost stabilit la 19,2 lei pe acţiune

Ca urmare a închiderii ofertei, TTS va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium. La acest preț final de ofertă capitalizarea estimată a companiei este de 576 de milioane de lei.

“Oferta Publică reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a TTS Grup care își va putea valorifica mai bine potențialul de creștere. Deschiderea către piață înseamnă o dinamică diferită în elaborarea planurilor, transparență și dialog, benefice pentru evoluția companiei. Vedem interesul investitorilor ca pe o încurajare a eforturilor echipei TTS. Așteptăm listarea pe Bursa de Valori București și pașii următori cu încredere”, a declarat Petru Ștefănuț, directorul general al TTS Grup.

Încrederea privind potențialul de creștere vine și în contextul perspectivelor favorabile privind transportul pe apă, atât maritim cât și pe ape interioare, un sector considerat strategic la nivelul UE, care permite realizarea a 76% din comerțul extern al UE și 40% din comerțul intern. La nivelul întregii Uniuni Europene, este planificată o creștere de 25% a ponderii transportului pe ape interioare până în 2030 și cu 50% până în 2050. Prin urmare, compania apreciază că vor fi programe de dezvoltare care vor oferi posibilitatea accesarii de fonduri europene nerambursabile pentru continuarea modernizării activelor și digitalizării proceselor in cadrul TTS Grup.

“Investițiile făcute constant în modernizare, in ultimii 20 de ani, ne-au ajutat să avem în acest moment un indicator privind emisiile GNG sub jumătate din media europeană, pentru transportul fluvial. Ne vom valorifica experiența și atuu-rile pentru a beneficia de acest momentum privind transportul pe ape interioare cu obiectivul de a extinde operațiunile și de a obține sinergii cu actuala structură integrată a grupului” – conchide Ion Stanciu, acționar, membru al C.A. și Director General Adjunct al TTS.

Elemente cheie ale Ofertei:

• Preţul Final de Ofertă este de 19,2 lei/acţiune, aplicabil atât pentru investitorii de retail cât şi pentru investitorii instituţionali.
• Ofertanții au realocat 5% din Acțiunile Oferite din tranșa investitorilor instituționali către tranșa investitorilor de retail.
• Dimensiunea finală a tranșei alocate investitorilor de retail este de 20%, după cum urmează: 10% din acțiunile oferite, subtranșa A, reprezentând 1.500.000 de acțiuni și 10% din acțiunile oferite, în subtranșa B, reprezentând 1.500.000 de acțiuni.
• Dimensiunea finală a tranșei investitorilor instituționali este de 80% din acțiunile oferite, respectiv 12.000.000 de acțiuni.
• Indicele de alocare pentru investitorii care au subscris valid în tranșa investitorilor de retail, subtranșa B, este de 0,0726686269.
• Tranzacţionarea acţiunilor TTS pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul de piaţă „TTS” se aşteaptă să înceapă în următoarele două săptămâni.
• Perioada de subscriere a Ofertei a fost între 24 mai 2021 şi 04 iunie 2021.
• Oferta a avut ca obiect vanzarea a 15.000.000 de acţiuni existente ale TTS, deținute de acționarii TTS.
• Intervalul de preţ pentru Acţiunile Oferite a fost între 19 lei/acţiune şi 21 lei/acţiune.
• În legătură cu Oferta, Swiss Capital S.A. a acţionat ca Intermediar iar S.S.I.F. TradeVille S.A. și SSIF BRK Financial Group S.A. au acţionat ca Distribuitori.
• Schoenher și Asociații a fost consultantul legal al tranzactiei privind listarea pe bursa a actiunilor TTS

Despre TTS

În prezent, TTS împreună cu societățile pe care le consolidează („TTS (Grup)”) este cel mai puternic furnizor de servicii logistice integrate de pe Dunăre: deține o puternică flotă de macarale plutitoare, silozuri și platforme în porturi precum și cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de nave fluviale (din care 420 nave nepropulsate cu o capacitate totală de 768.000 de tone). Activitatea sa include expediția de mărfuri, transportul fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare și acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.

Operațiunile comerciale ale TTS (Grup) se desfășoară în nouă țări, respectiv în România, Serbia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Austria, Slovacia, Ucraina și Germania. TTS (Grup) detine active pentru incarcare-descarcare marfa, platforme, macarale, magazii, silozuri in 10 terminale portuare, trei în Constanța și șapte pe cursul Dunării (Brăila, Galați, Giurgiu, Oltenița, Bechet și Turnu Severin în România, precum și Fajsz în Ungaria).

În 2020, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 de emilioane de lei, EBITDA de 114 milioane de lei și un profit net de 44 de milioane de lei. Compania și-a menținut profitabilitatea și a crescut eficiența prin restructurare și modernizare. TTS (Grup) a fost responsabil în 2020 pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacității și dimensiunii flotei proprii, poziționându-se ca cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.

În peste 20 de ani de activitate, grupul a crescut volumul de transport de la 6 mt/an la 9 mt/an, a prelungit distanța medie de transport de la 200 km, la peste 500 km și a crescut operațiunile portuare de la 1mt/an la peste 4mt/an. Prin modernizări și investiții și constante, flota deținută are o amprentă a emisiilor GNG la aproximativ jumătate sub media înregistrată la nivelul EU-27 aferent segmentului de transport pe ape interioare.

Achizițiile, creșterea organică și eficientizarea continuă, asociate cu reducerea emisiilor de carbon, reprezintă principalele direcții de acțiune pe care grupul se concentrează pentru consolidarea poziției pe piață. Până în prezent, TTS (Grup) are la activ nouă achiziții reușite de companii din Romania si UE și un total de peste 200 de milioane de euro investiți în dezvoltare.

Portofoliul de clienți este unul solid și diversificat, format din clienți comercianți mari de cereale, mari comercianți și consumatori de îngrășăminte chimice, producătorul de aluminiu din România, mari producători de oțel din România, Serbia, Ungaria sau mari producători de îngrășăminte chimice din regiune și mari comercianți de produse laminate din oțel.

Te-ar mai putea interesa și
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă a cerut joi Iranului să nu stârnească discordie în Siria după căderea preşedintelui Bashar al-Assad, un aliat al Teheranului, informează AFP, citată de Agerpres....
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție acceptabilă
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Slovacia s-a oferit să fie o "platformă" pentru posibile negocieri ...
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea unui cablu submarin din Marea Baltică
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea ...
Uniunea Europeană a ameninţat joi că va impune noi sancţiuni împotriva navelor ruseşti, după ce Finlanda a anunţat ...
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și dă vina pe Kiev pentru refuzul de a prelungi înțelegerea
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu mai este timp în acest an pentru a semna un nou acord de tranzit ...