Oil Terminal a obţinut anul trecut un profit net cu 85% mai mare decât în anul precedent
Veniturile din prestarea de servicii au crescut cu 29%, la 137,3 milioane de lei, de la 106,1 milioane de lei în 2014.
În acelaşi timp, cheltuielile cu materiile prime şi materialele au fost de 7,1 milioane de lei, în creştere cu 65%, de la 4,3 milioane de lei. Cheltuielile cu energia şi apa au scăzut cu 4,6%, la 4,2 milioane de lei, de la 4,5 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au majorat cu 5,2%, la 60 de milioane de lei, de la 57 de milioane de lei.
Societatea avea, la 31 decembrie 2015, datorii totale de 60 de milioane de lei, în creştere cu 13%, de la 53 milioane de lei cu un an înainte.
Oil Terminal este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional. Principalele servicii realizate sunt: primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit; efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate; efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii; efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.
Oil Terminal este listată la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti. Ministerul Economiei deţine 59,62% din acţiunile companiei, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice şi juridice.