Acordul de parteneriat spune că Oil Terminal va fi proprietarul și operatorul terminalului de bitum construit, iar Euronova Energies va fi utilizatorul exclusiv al terminalului de bitum, în baza unui drept exclusiv de utilizare. Viitoarea construcție va fi utilizată de Euronova Energies, pe o perioadă de 10 ani, pentru un rulaj garantat de 80.000 tone/an, în baza unui contract de prestări servicii ce va fi încheiat la data semnării contractului de lucrări pentru construcția terminalului.
Euronova Energies va suporta integral costurile investiției reprezentând cheltuielile pentru lucrările de construcție a terminalului, acordate sub forma unor avansuri din viitoarele prestatii.
Euronova Energies își va recupera investiția aplicând un comision de 15% facturilor emise de Oil Terminal clienților terminalului de bitum. Partenerul Oil Terminal face parte din grupul Euronova Holding SA din Elveția.
Actuala producție internă de bitum a României acoperă doar 20% din necesar.
Terminalul de bitum va fi amplasat pe actuala platformă a Secţiei Platformă Port, situată în incinta Portului Constanţa, Dana 69, pentru care Oil Terminal are încheiat un contract de închiriere cu Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Poziţionarea strategică a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate căile de transport (maritim, feroviar şi rutier).
În prezent, în incinta Port Constanța funcționează un singur furnizor de servicii de manipulare și depozitare bitum.
România este acum importator net de bitum, iar singurul producător din țară este rafinăria Vega Ploiești, parte a grupului Rompetrol (KMG Intrnational). Acolo se produce bitum rutier cu polimeri, mai scump, dar mai rezistent în timp.