Centrul logistic din Colentina este deținut de un grup de investitori olandezi, prntre care se află Dirk-Jente Lyckle Kuipers (50 de ani), care mai are o participație de 40% și în compania brașoveană Primo Cezar, unul dintre cei mai mari proprietari de bovine din România, afacere deținută alături de familia Florescu.
Deși afacerea cu depozite funcționează bine, fiind într-o creștere constantă a veniturilor obținute din chirii în ultimii șase ani, olandezii au planificat construcția unui ansamblu rezidențial cu șapte blocuri de până la 12 etaje, cu o înălțime maximă de 45 de metri și circa 1.200 de apartamente.
De altfel, opiniile din piață susțin că planul are un scop informativ, și nu vizează o dezvoltare viitoare, dar decizia investitorilor de a testa piața imobiliară apare la scurt timp după ce trei vecini ai depozitelor pe care le dețin în Colentina au inițiat proiecte similare, dar pandemia și cererea crescută de depozite aflate în orașe s-ar putea să anuleze intențiile olandezilor, iar spațiile de depozitare ar putea continua să funcționeze, având în vedere cererea în creștere venită din partea companiilor de e-commerce.
Una dintre fabricile dezafectate din această zonă este Helitube. Terenul fostei unități de producție a fost cumpărat de o companie belgiană cu scopul dezvoltării unui centru comercial, însă criza financiară a determinat intrarea în faliment a acesteia, iar terenul va fiscos din nou la licitație, iar Leroy Merlin și Lidl sunt printre posibilii ocupanți ai lotului de 9 hectare.
Citește și: Cu 5 proiecte în dezvoltare până în 2028, Impact a lansat un REIT care va cumpăra apartamente de închiriat
În imediata apropiere, RECO SA studiază oportunitățile de dezvoltare a terenului de 4,7 hectare pe care-l deține în zonă, dar înclină către dezvoltarea unui proiect imobiliar cu blocuri de 11 etaje , iar Bil Maliuc Proprietăți, controlat de Broadhurst Investment, condus de Siminel Andrei, vrea să facă un proiect rezidențial cu parc comercial cu 3-5 etaje pe un teren de 5.400 mp din zonă.
RECO SA a fost preluată de omul de afaceri israelian Ramon Tsur, de la un grup de investitori din care făcea parte și omul de afaceri Sorin Beraru – acum căutat de Interpol.