Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat acţionarii că a renunţat să conteste o procedură de executare silită la care este supus, la care se ajunsese în urma unui litigiu cu o companie din Bucureşti, Bulrom Gas Impex SRL.
La solicitarea ECONOMICA.NET, executorul judecătoresc a refuzat să facă publice detaliile referitoare la această executare silită, dar este posibil ca la executare să se fi ajuns în urma unui contract dintre cele două firme, prin care Oltchim cumpăra propilenă şi care nu a fost respectat de combinatul chimic
Un astfel de contract a fost semnat în vara lui 2011, Oltchim gajând cu active în valoare totală de 22 de milioane de lei.
Nu este singura executare silită la care este supus combinatul. Chiar pe 17 ianuarie au fost publicate nu mai puţin de cinci anunţuri de vânzare de bunuri ale combinatului pentru că acesta nu şi-a onorat obligaţiile contractuale. De data aceasta, este vorba despsre bunuri gajate în favoarea Electrica Furnizare, societate de furnizare de energie electrică aflată în proprietatea statului, pentru că Oltchim nu a plătit energia electrică. Potrivit anunţurilor, Electrica intenţionează să obţină 55 de milioane de lei din vânzarea la licitaţie a bunurilor executate. Au fost scoase la vânzare mai multe terenuri şi echipamente ale Oltchim, situate pe platfotma petrochimică de la Arpechim Piteşti.
Licitaţiile vor avea lor în a doua parte a lunii februarie.
Oltchim va intra în insolvenţă, după cum a declarat ieri ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Propunerea în acest sens a fost prezentată în şedinţa de ieri a Guvernului.