Olteanu are o casă de o mie metri pătraţi, un Lexus, 15.000 de lei în conturi, dar şi credite de un milion de euro
Conform declaraţiei de avere completate în 7 iunie 2016, Bogdan Olteanu are o casă de locuit în Ghermăneşti, judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de 1.057 de metri pătraţi, construită în anul 2014. El deţine şi un autoturism Lexus fabricat în anul 2007.
În aprilie, Olteanu a vândut acţiuni la Unicredit S.A. în valoare de 12.625,07 lei.
Viceguvernatorul are conturi deschise la BRD şi Banca Transilvania, în care avea, la data completării declaraţiei de avere, 14.953,06 lei şi 39,55 euro.
Bogdan Olteanu deţine 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics. El a împrumutat E-boda Buildings cu 155.061 lei şi E-boda Electronics cu 6.000 de lei.
Olteanu are un credit imobiliar de 474.812,01 lei şi un credit cu garanţie imobiliară de 495.161,76 lei, ambele contractate la Banca Transilvania în anul 2015, cu scadenţă în anul 2019. El mai are credite de 80.000 de lei la Bancpost şi Banca Transilvania acumulate pe carduri de credite.
Bogdan Olteanu a încasat dividende de la E-boda Buildings SRL, în ultimul an fiscal încheiat, de 30.000 de lei, aceeaşi societate rambursându-i şi o parte din împrumutul acordat, respectiv 61.299 lei.
Olteanu a mai încasat venituri în calitate de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional Bucureşti şi Paris, în sumă de 173.220 lei.
Veniturile pe care le încasează în calitate de viceguvernator al BNR nu sunt publice.
Bogdan Olteanu este asociat la E-boda Buildings şi E-boda Electronics. De asemenea, el este membru al Asociaţiei Absolvenţilor MBA- City University, vicepreşedinte al Fundaţiei „Prin noi înşine”, fondator al Fundaţiei „Institutul de Studii Liberale”, preşedinte al Asociaţiei TMA România, membru al Comitetului Director al Asociaţiei Române pentru Buna Administrare, membru al Consiliului Ştiinţific al Asociaţiei „New Strategy Center”, membru al INSOL Europe, membru al American Bankruptcy Institute şi arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional. Olteanu s-a suspendat din calitatea de membru al Baroului Bucureşti şi al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.
Din 2013, Bogdan Olteanu este doctor în Drept al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.
În vârstă de 44 de ani, Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009.
În perioada 2006 – 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.
Actualul viceguvernator al BNR a fost şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, din decembrie 2004 şi până în martie 2006, în Guvernul Tăriceanu. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu este şi cel care l-a propulsat în politică, Olteanu începându-şi cariera pe postul de consilier al ministrului Industriei şi Comerţului Călin Popescu Tăriceanu, în 1997. Un an mai târziu, Bolgdan Olteanu, absolvent de Drept, a început să profeseze avocatura, la propriul său cabinet.
Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupând mai multe funcţii la organizaţia de tineret, până la cea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, între 1998-2000. În noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr.
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi noapte, pentru că ar fi solicitat şi primit de la un om afaceri, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, anunţă DNA.
În cursul zilei de vineri, Bogan Olteanu urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unor surse judiciare, lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării.
Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.
De asemenea, surse judiciare spun că Olteanu ar fi recunoscut în faţa procurorilor că s-ar fi întâlnit cu Vîntu, dar nu şi că ar fi primit bani de la acesta.
Sorin Ovidiu Vîntu – condamnat la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul delapidării Petromservice – a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar de cumpărare de influenţă.