OLX, cel mai accesat web-site din România, continuă reducerea numărului de anunțuri gratuite

Platforma de anunțuri OLX, cel mai accesat web-site din România, și-a anunțat utilizatorii că face schimbări și că actualizează condițiile de utilizare. Spre exemplu, reduce numărul de anunțuri gratuite din cadrul categoriei Agro și Industrie. În ultimul an, platforma a redus din numărul de anunțuri gratuite din mai multe categorii, în unele chiar și la jumătate, potrivit analizei Economica.net.
Economica.net - mie, 18 sept. 2024, 13:25
OLX, cel mai accesat web-site din România, continuă reducerea numărului de anunțuri gratuite

OLX și-a anunțat utilizatorii că reduce numărul de anunțuri gratuite din categoria Agro și Industrie. În ultimul an, OLX a limitat numărul de anunțuri gratuite care pot fi publicate în mai multe categorii.

Acum, OLX actualizează limita de publicare gratuită pentru subcategoria Echipamente si articole zootehnie din cadrul categoriei Agro si Industrie, de la trei anunțuri gratuite într-un interval de 180 de zile, la un anunț gratuit într-un interval de 180 de zile.

Este actualizată și limita de publicare gratuită pentru subcategoriile: Apartamente – Garsoniere de închiriat, Apartamente – Garsoniere de vânzare, Caut coleg / camere de închiriat, Schimburi Imobiliare, Alte proprietăți, din cadrul categoriei Imobiliare, de la un anunț într-un interval de 90 de zile, la un anunț gratuit într-un interval de 240 de zile.

În ultimul an, OLX a redus numărul de anunțuri gratuite care se pot publica în categoriile de anunțuri. Economica.net s-a uitat peste o listă valabilă la începutul anului 2023 și a comparat-o cu cea de-acum.

Astfel, se pot vedea diferențe majore. Spre exemplu, la categoria Electronice și electrocasnice / Rețelistică & Servere + Piese telefoane & tablete + Componente Laptop-PC + Accesorii telefoane & tablete acum se pot publica cel mult cinci anunțuri, față de 10 la începutul lui 2023. La jumătate au fost reduse și anunțurile din categoria cărți, acolo unde acum sunt permise doar 10 anunțuri, față de 20.

Ce schimbări mai face OLX

OLX face și unele actualizări ale regulamentului platformei. Este vorba de actualizarea listei categoriilor unde este disponibil serviciul de plată la sfârșitul lunii (post-paid), a regulilor privind listarea anunțurilor prevăzute la articolul 4. “Reguli privind publicarea Anunțurilor” din cadrul Condițiilor de utilizare și actualizarea articolul 11. Serviciul de curierat „Livrare”, cu mențiuni privind calculul costului expediției, folosind greutatea fizică sau volumetrică.

„Greutatea ce se va lua în calcul pentru stabilirea costului expediției va fi cea mai mare dintre greutatea fizică și cea volumetrică a coletului, care se calculează astfel:
lungime (cm) x lățime (cm) x înălțime (cm) / 6000. Vânzătorul este unicul responsabil pentru declararea corecta a greutății, iar în cazul articolelor mari, dar ușoare, se recomandă verificarea atentă a greutății volumetrice”, este noua actualizare privind serviciul de livrare.

Te-ar mai putea interesa și
Notino a realizat afaceri de aproape 90 de milioane de euro în România în ultimul an fiscal
Notino a realizat afaceri de aproape 90 de milioane de euro în România în ultimul an fiscal
Notino, cel mai mare magazin digital de produse de frumusețe și sănătate din Europa, a depășit o cifră de afaceri record de 1,1 miliarde de euro în ultimul an fiscal. Piața din România a......
Ungaria a anunţat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migraţie şi azil ale UE
Ungaria a anunţat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migraţie şi azil ale UE
Guvernul naţionalist de la Budapesta a anunţat joi că va solicita ca Ungaria să fie scutită de la respectarea normelor ...
La ce ne mai bat bulgarii. Au instalat o baterie de stocare a energiei electrice de două ori mai mare decât cea mai mare din România
La ce ne mai bat bulgarii. Au instalat o baterie de stocare a energiei electrice de două ori mai mare decât cea mai mare ...
În ciuda faptului că regenerabilul este mult mai puțin dezvoltat în Bulgaria decât în România, vecinii noștri au ...
Vârful de debit pe Dunăre se va înregistra, probabil, către sfârşitul lunii. Autorităţile sunt în alertă – ministrul Mediului
Vârful de debit pe Dunăre se va înregistra, probabil, către sfârşitul lunii. Autorităţile sunt în alertă – ...
Vârful de debit pe Dunăre se va înregistra, probabil, către sfârşitul acestei luni iar autorităţile sunt în alertă ...