Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu Petru Oltean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, o angajată a acestuia, trei afacerişti germani şi pilotul.
Edilul a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.
Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.
Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul.
Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.
Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare că este încă în elicopterul prăbuşit.
Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravieţuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD şi este transportată spre Târgu Mureş. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conştientă.
Şeful SMURD Mureş a adăugat că echipele de intervenţie se află la locul accidentului şi caută cea de-a cincea victimă.
Boeriu nu a putut oferi deocamdată informaţii despre identitatea persoanelor care au murit şi a celei rănite.
O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.
Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni din judeţul Mureş, cinci persoane murind, iar una fiind rănită grav.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Gagyi Mihai, declara corespondentului MEDIAFAX că echipa de intervenţie de la Sărmaşu, care a ajuns prima la locul accidentului, a stabilit că în elicopter se aflau şase persoane, dintre care cinci şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav, respectiv o femeie.
Sorin Ţerbea era reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF şi patron al echipei Cityu’s Târgu Mureş.
În mai 2013, omul de afaceri Sorin Ţerbea a fost achitat într-un dosar de corupţie din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită în formă continuată, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Alături de acesta a mai fost achitat fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.
În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.
În 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Avram şi Ţerbea, ei fiind eliberaţi în 21 noiembrie.