Oficialii Petrom au precizat că investițiile totale în rafinărie, făcute din anul 2004 (momentul în care a avut loc privatizarea cu grupul austriac OMV), se ridică la 1,1 miliarde de euro.
În urma investițiilor de 600 de milioane de euro, capacitatea rafinăriei a fost ajustată la 4,2 milioane de tone de petrol pe an, astfel că Petrobrazi poate procesa acum toată producția de țiței a Petrom din România.
Inițial, programul de investiții presupunea o sumă de 700 de milioane de euro, pentru că era vizată și o creștere a capacității de rafinare, care însă nu a mai avut loc. După modernizare, motorina și kerosenul au o pondere de până la 45% în structura de produse petroliere obținute la Petrobrazi, producția de motorină crescând cu 60% față de nivelul din anul 2009.
“Modernizarea rafinăriei a fost un pas necesar pentru a ne adapta la specificul pieței din România, care s-a modificat substanțial față de momentul proiectării rafinăriei. Creșterea producției de motorină, rezultată în urma procesului de modernizare, va contribui la reducerea importurilor României, cu impact poziti asupra deficitului de cont curent”, a delcarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, la ceremonia de aniversare a 80 de ani de la înființarea rafinăriei Petrobrazi.