OMV Petrom are în vedere închiderea a 250 de sonde în acest an

Economica.net
10 08. 2016
omv_petrom_sigla_09854000
OMV Petrom

‘Anul trecut am închis 350. În portofoliul nostru sunt 7.600 de sonde care produc. Acum am analizat portofoliul nostru de sonde şi avem 250 de sonde care vor fi închise. O parte sunt închise parţial. Dacă mâine preţul petrolului sare de 80 dolari/baril, ceea ce nu credem, atunci vom avea un alt număr’, a spus Zeilinger.

La rândul său, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, a precizat că având în vedere situaţia costurilor dar şi preţurile de realizare a produselor, analiza pe fiecare sondă a continuat.

În ceea ce priveşte scăderea numărului de personal, ea a precizat că volumul de activitate s-a redus dramatic.

‘Volumul de proiecte, volumul de activitate s-a redus dramatic. Rezultatele noastre au dus la 50% profit operaţional mai mic decât anul trecut, activitatea de eficientizare şi modernizare duce şi la reducerea numărului de personal. În acest moment vedem aceste preţuri joase continuând pe o perioadă mai lungă. Acesta este motivul pentru care măsurile noastre sunt structurale şi puternice pentru că nu vedem o revenire într-un termen foarte scurt’, a mai arătat CEO-ul OMV Petrom.

Numărul de angajaţi a scăzut cu 7%, din iunie 2015 până în iunie 2016, la 15.237 persoane, conform datelor companiei.

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 61% după prima jumătate a acestui an, rezultatul net cifrându-se la 405 milioane de lei comparativ cu 1,036 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare neauditate publicate miercuri.

În primele şase luni din acest an, compania a realizat investiţii în valoare de 1,337 miliarde de lei, în scădere cu 35% faţă de primul semestru al anului trecut, influenţate în principal de o scădere semnificativă în segmentul Upstream. Investiţiile din Upstream s-au cifrat la 1,064 miliarde de lei în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu 1,947 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).