OMV Petrom i-a acordat Christinei Verchere un nou mandat de patru ani în funcția de director general

23 02. 2023
christina-verchere-gazele-din-marea-neagra-beyond-generations-gaz-de-romania-870x580

”În şedinţa de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a aprobat: numirea următorilor membri ai directoratului pentru un nou mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 şi până la 16 aprilie 2027: Christina Campbell Verchere – director general executiv si preşedinte al directoratului, Alina Gabriela Popa – director financiar si membru al directoratului, Radu Sorin Căprău – membru al directoratului responsabil cu activitatea Rafinare si Marketing, Franck Albert Neel – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea Gaze si Energie; numirea lui Cristian Hubati, în calitate de nou membru al directoratului responsabil cu activitatea de Explorare si Producţie pentru un mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 pana la 16 aprilie 2027, ca urmare a expirării pe 16 aprilie 2023, a mandatului de membru al Directoratului al lui Hans Christopher Veit”, anunţă compania, relatează News.ro.

Cristian Hubati a absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti în 1995 şi deţine un master în gestionarea afacerilor de la Open University Business School, UK şi un certificat post-universitar în Board Practice şi Directorship la Henley Business School, UK. Cristian Hubati are 20 de ani de experienţă în industria de ţiţei şi gaze. El s-a alăturat OMV Petrom în 2007 şi a deţinut, de atunci, mai multe funcţii de conducere.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,1% se tranzacţionează liber.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.