OMV Petrom lansează în România primul card Climate Neutral pentru compensarea emisiilor de carbon a carburanţilor

 OMV Petrom lansează cardul OMV Climate Neutral in România, cu ajutorul căruia companiile pot contribui în mod activ la acţiunile climatice şi pentru compensarea emisiilor de carbon asociate consumului de carburanţi, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - lun, 26 oct. 2020, 10:11
OMV Petrom lansează în România primul card Climate Neutral pentru compensarea emisiilor de carbon a carburanţilor

Această opţiune, o premieră pentru piaţa de carburanţi din România, este pusă la dispoziţie prin ClimatePartner, un furnizor internaţional de soluţii pentru acţiuni climatice corporative.

OMV Climate Neutral funcţionează ca un card normal de carburant, oferindu-le companiilor posibilitatea de a compensa, contra-cost, la un preţ fix, de 0,023 lei/litru pentru benzină şi 0,027 lei/litru motorină, emisiile de carbon produse în timpul transportului rutier, pentru a susţine proiectele de compensare a emisiilor de carbon aflate în portofoliul ClimatePartner.

Fiecare utilizator al unui card OMV Climate Neutral va avea posibilitatea să-şi verifice, în orice moment, volumul de emisii de carbon care a fost compensat pe portalul partenerului ClimatePartner. Cardul poate fi comandat online prin magazinul nostru virtual de pe site-ul OMV România.

Clienţii vor primi un certificat care confirmă contribuţia prin compensarea emisiilor de carbon. Acest mecanism de compensare a emisiilor se realizează în baza standardelor impuse de Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice.

„Prin lansarea Cardului OMV Climate Neutral, le oferim posibilitatea clienţilor noştri să contribuie în mod direct la compensarea emisiilor de carbon. Este un demers care vine în completarea măsurilor şi obiectivelor noastre la nivel de companie. Investim constant pe tot lanţul de producţie pentru asigurarea calităţii produselor noastre şi reducerea amprentei de carbon, începând cu operaţiunile noastre de producţie, continuând cu cele din rafinărie şi până la cele din staţiile de distribuţie, precum punctele de reîncărcare electrică sau panourile fotovoltaice”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operaţiunilor sale cu 22% în 2019 faţă de 2010. În plus, suntem prima companie din România care şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) cu scopul de a spori transparenţa şi de a permite părţilor interesate să înţeleagă mai bine eforturile companiei în ceea ce priveşte schimbările climatice.

Conceptul de neutralitate climatică a fost adoptat pentru prima dată la Conferinţa de la Kyoto din 1997, iar de la momentul respectiv a fost dezvoltat şi îmbunătăţit permanent. A lua măsuri climatice prin compensarea emisiilor de carbon include, de asemenea, identificarea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul activităţilor şi produselor, măsurarea impactului acestora şi compensarea acestora prin sprijinul financiar al proiectelor certificate de compensare a carbonului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 802 benzinării, la sfârşitul lunii iunie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom,

Fondul Proprietatea deţine 6,997%, iar 21,353% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare cu stricteţe o nouă directivă privind diligenţa în materie de......
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei ...
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română organizează, duminică, Tragerile Speciale Loto de Crăciun şi suplimentează fondul de câştiguri al ...
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Europarlamentarul PSD Gabriela Firea a declarat, duminică, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor, ...