„Activitatea la Arpechim s-a oprit. Repoziţionăm o parte din activele de acolo ca terminal pentru ţiţei şi produse petroliere. Ele vor trebui autorizate ca depozit de produse petroliere”, a afirmat Gheorghe.
În februarie, Gheorghe afirma că rafinăria va fi demolată dacă nu va fi găsit un cumpărător.
Rafinăria Arpechim, pe care OMV, acţionarul majoritar al Petrom, nu o consideră un activ de bază, livrează materie primă pentru combinatul chimic de stat Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă.
Cele două companii şi-au anunţat marţi rezultatele obţinute în primul semestru.
Astfel, profitul net al grupului Petrom a urcat cu 18% în primul semestru, la 2,393 miliarde lei (545 milioane euro), însă vânzările au coborât cu 5%, la 11,576 miliarde lei (2,636 miliarde euro), în special din cauza scăderii vânzărilor de ţiţei comparativ cu perioada similară a anului trecut, care a fost influenţată de oprirea planificată a rafinăriei Petrobrazi.
Oltchim a avut în primul semestru pierderi de 147,4 milioane lei, mai mici faţă de cele de 182,2 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care gradul de utilizare a capacităţilor de producţie a fost de doar 18%, la jumătate faţă de prima jumătate a anului 2012, din cauza lipsei capitalului de lucru.