OMV va încasa, net, dividende pe 2011 în valoare de 750 de milioane de lei după plata impozitului de 16%.
De când a cumpărat Petrom, în 2004, OMV a încasat deja dividende de 1.674 milioane de lei, astfel că veniturile totale din dividendele Petrom se ridică la peste 2.397 milioane de lei. Pentru pachetul de control de 33% din acţiunile Petrom, cumpărat în 2004, OMV a dat 669 milioane de euro, adică 2.424 milioane lei noi, la cursul mediu din 2005.
Pentru a avea majoritatea acţiunilor, OMV a majorat capitalul social al Petrom cu o diferenţă de 161 milioane de euro (583 de milioane de lei noi). Pentru recuperarea acestei, de fapt, investiţii, va fi suficient încă un an cu dividende chiar mai mici decât cele din acest an. Ceea ce este foarte probabil. Recent, OMV Petrom şi-a făcut publice estimările de profit pentru acest an: 3,8 miliarde de lei, mai mult chiar decât câştigul istoric de anul trecut.
O parte din banii daţi pe Petrom au fost recuperaţi din primii de după privatizare prin contracte dintre Petrom şi OMV, dintre care unul a vizat o tranzacţie destul de controversată la acea vreme.
Benzinăriile OMV sunt proprietatea Petrom
Încă din 2006, OMV a recuperat 34% din suma platită statului român pentru achiziţionarea Petrom printr-o operaţiune simplă. Filiala sa Petrom i-a cumpărat, cu 234,4 milioane de euro, cele 178 de benzinării din România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru.
Întrebaţi atunci de ce Petrom nu schimbă şi sigla benzinăriilor cumpărate, oficialii OMV au spus că brandul OMV vinde mai bine.