Astfel, cele două companii au semnat un memorandum de înţelegere privind evaluarea unor perimetre petrolifere din regiunea Zagros din vestul Iranului. Totodată, documentul vizează şi cooperarea în domeniul cercetării tehnologice şi al schimburilor de ţiţei şi produse petroliere.
‘Memorandumul de înţelegere este un pas important pentru ca OMV să-şi reia activităţile în Iran şi să continue cooperarea pe termen lung cu NIOC, pe fondul experienţei pozitive pe care am avut-o în trecut în această ţară. Suntem nerăbdători să evaluăm oportunităţile pe care le are OMV în Iran şi să evaluăm dacă există potenţial pentru explorarea şi producţia de petrol şi gaz’, a declarat directorul general al OMV, Reiner Seele.
În plus, cele două companii au semnat un acord pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi din regiunea Fars, pentru care a fost agreat un program pe o durată de doi ani.
‘Acest acord este continuarea unei cooperări de lungă durată cu NIOC. OMV şi NIOC vor combina expertiza în ceea ce priveşte explorarea pentru a evalua în comun câmpurile din regiunea iraniană Fars’, a declarat, la rândul său, Johann Pleininger, membru în boardul OMV, responsabil cu activitatea de upstream.
OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea are 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.