One United Properties s-a listat pe Piața Principală a BVB pe 12 iulie anul acesta, după ce a încheiat cu succes prima ofertă publică inițială primară de acțiuni din șapte ani, prin care compania a atras 260 de milioane de lei de la investitorii activi în piața de capital, devenind a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București.
„One United Properties este astăzi cea mai mare companie imobiliară listată la Bursa de Valori București. Ne aflăm la un nou început de drum și suntem încrezători în perspectivele de creștere, având în vedere cererea neadresată pentru produse sustenabile și de calitate, momentul foarte bun al sectorului imobiliar, dar și climatul macroeconomic favorabil. Am debutat la Bursa de Valori București în prima lună de tranzacționare cu a doua cea mai bună lichiditate dintre toate companiile listate și ne dorim în continuare să prioritizăm lichiditatea acțiunilor companiei, motiv pentru care am decis să implementăm alături de BRK programul de Market Making, care credem că ne va ajuta să ne consolidăm și mai mult poziția pe piața de capital”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.
„Felicităm One United Properties pentru deschiderea față de piața de capital și față de investitori pe care o manifestă și le mulțumim că ne-au ales ca parteneri în cadrul programului Market Makerul Emitentului. Prin includerea One United Properties în portofoliul de clienți pentru care prestăm serviciul Market Makingul Emitentului marcăm două borne importante: pe de-o parte depășim 10 miliarde de lei capitalizarea cumulată a clienților pentru care asigurăm susținerea lichidității, iar pe de altă parte One United Properties devine clientul cu cea mai mare capitalizare pentru care prestăm acest serviciu. Am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (echivalentul a minimum 60.000 euro în BID și 60.000 în ASK) la un spread de aproximativ 1,5% și astfel sperăm să contribuim la o lichiditate susținută a acțiunilor ONE. După cum bine știm, lichiditatea este criteriul principal pentru includerea și alocarea ponderilor, atât în cadrul indicilor locali, cât și în cadrul indicilor internaționali, cum ar fi indicii Piețelor Emergente, potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell si sperăm să vedem acțiunile ONE cât mai curând atât în indicii publicați de BVB, cât și în indicii FTSE Russell”, a declarat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.
Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB. Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.
One United Properties este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE.
BRK Financial Group a fost înființată ca societate pe acțiuni în data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania. Cu o experiență vastă pe piața de capital, totodată fiind prima și până în prezent singura societate de servicii de investiții financiare listată la Bursa de Valori București, categoria premium (simbol: BRK). Activitatea de bază a BRK Financial Group este structurată pe două direcții de afaceri, respectiv segmentul de intermediere și segmentul de tranzacționare. Pe segmentul de tranzacționare, societatea operează tranzacțiile pe contul propriu, operațiuni de market-making și operațiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea operează tranzacțiile clienților, respectiv operațiunile corporate. Managementul consideră ca fiind importante proiectele de viitor, în tripla calitate a BRK, de firmă de investiții, de intermediar și de emitent.