One United Properties a modificat faţada One Cotroceni Park cu banii obţinuţi pe 30% dintre cei 75.000 mp ai birourilor din proiect
În urma acestui proces, One United Properties va deține 56% din componenta de birouri, Element Invest Partners va rămâne cu 16%, iar restul vor fi investitori minoritari, români. Dezvoltatorii One Cotroceni Park au obținut autorizația de construire în toamna trecută, iar acum sunt în construcție ambele faze de birouri programate.
Noua faţadă a celor circa 75.000 mp ai birourilor din One Cotroceni Park utilizează ultimele tehnologii şi e creată după ultimele tendinţe în arhitectură.
Planul prevede livrarea a circa 45.000 de metri pătrați în 2021 și a circa 35.000 de metri pătrați în 2022. Calculele indică faptul că la finalul dezvoltării componenta office a proiectului va valora peste 220 milioane de euro, la un randament investițional de 7%.
Citeşte şi: Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor
„Toți banii se reinvestesc în dezvoltarea componentei de birouri, pentru care am creat două companii noi – One Cotroceni Park Offices și One Cotroceni Park Offices Faza 2”, spune Victor Căpitanu, unul dintre cei doi acționari principali ai companiei, alături de Andrei Diaconescu.
Proiectul va avea și 754 de apartamente și 20.000 de metri pătrați de spații de retail, pentru care se așteaptă emiterea autorizației de construire și va fi dezvoltată prin intermediul One Cotroceni Park SRL, deținută de One United Properties în proporție de 80% și de Element Invest Partners în proporție de 20%.
Citeşte şi: Primele tramvaie noi din Bucureşti ar putea fi fabricate la Paşcani
Investiția totală în proiect se va ridica la circa 130 milioane de euro, iar complexul este construit pe un teren de 5,8 hectare, cumpărat în 2018 de la Immofinanz la pachet cu clădirea de birouri rebotezată One Victoriei Center (fostul sediu central Generali) pentru 39 milioane de euro.
One United l-a cooptat pe antreprenorul Ionuț Dumitrescu. Compania are în dezvoltare clădiri cu o suprafață cumulată de 150.000 de metri pătrați ce necesită investiții de 220 milioane de euro. Cel mai avansat este One Tower, parte a One Floreasca City, o investiție de 50 milioane de euro. Clădirea cu 16 etaje va genera chirii anuale de 6 milioane de euro și va avea o valoare de piață de 90 milioane de euro, potrivit dezvoltatorilor.
One United Properties a cumpărat, recent, de la Conarg, compania de construcții a lui Valentin Vișoiu, și o clădire de birouri abia finalizată în zona Aviației din București, la un preț de 15 milioane de euro, iar acum, negociază pentr achiziționarea a două terenuri în București.
„E un moment bun de piață să cumperi proprietăți foarte bune – apartamente, terenuri etc – pur și simplu le găsești, chiar dacă prețurile nu scad ci chiar cresc ușor – măcar găsești produse foarte bune”, conchide Victor Căpitanu.