OPEC a înrăutăţit estimările privind cererea globală de ţiţei în 2016

Cererea globală pentru ţiţeiul furnizat de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va fi mai redusă anul acesta faţă de estimările anterioare, deoarece consumul încetineşte şi sporeşte supraoferta în 2016, se arată în raportul lunar al OPEC publicat miercuri, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - mie, 13 apr. 2016, 14:04
OPEC a înrăutăţit estimările privind cererea globală de ţiţei în 2016

În 2016, cererea globală de ţiţei va scădea cu 50.000 barili pe zi (bpd), iar datele ar putea fi revizuite în scădere, a previzionat OPEC.

În martie, OPEC a pompat 32,25 milioane de barili pe zi, în creştere cu aproximativ 15.000 bpd faţă de februarie.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol se aşteaptă la o supraofertă de 790.000 bpd în acest an, în cazul în care cartelul va menţine ritmul de producţie din martie.

În timp ce majoritatea statelor membre ale cartelului şi-a menţinut sau şi-a redus producţia de ţiţei, Iranul şi-a majorat-o cu 139.000 bpd în martie, la 3,3 milioane de barili pe zi, comparativ cu februarie.

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi exportatori se vor întâlni în 17 aprilie la Doha pentru a discuta îngheţarea producţiei de petrol la nivelul din ianuarie, cea mai recentă încercare de a sprijini preţul ţiţeiului pe o piaţă suprasaturată.

Teheranul vrea să-şi recâştige cota de piaţă pierdută din cauza sancţiunilor internaţionale, înainte de a lua în considerare o astfel de decizie, a anunţat săptămâna aceasta postul public iranian de televiziune Press TV.

Preţul barilului de ţiţei s-a redus cu 40% anul trecut, ajungând la mai puţin de 30 de dolari, pe măsură ce OPEC a decis să-şi apere cota de piaţă în faţa rivalilor, prin pomparea unei cantităţi record de ţiţei, în pofida scăderii preţurilor.

Revenirea Iranului pe piaţa ţiţeiului şi îngrijorarea provocată de turbulenţele financiare din China, al doilea mare consumator mondial de petrol, au contribuit la declinul preţului la ţiţei. Miercuri, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat la 44,4 dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost desemnați câștigători pentru lotul 3
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost ...
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația turcilor de la Nurol la licitația pentru construcția lotului 3 al Drumului Expres Arad - Oradea. Amintim......
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, iar circulaţia trenurilor este ...
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
Uniunea Europeană (UE) intenţionează să blocheze importul anumitor produse alimentare care nu respectă diferite criterii, ...
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Premier Energy Furnizare, unul dintre marii furnizori de energie electrică pentru clienții casnici, a transmis clienților ...