Opoziţia a refuzat dezbaterea Legii asistenţei sociale, iar şedinţa Senatului a fost suspendată

Economica.net
26 10. 2011

Liderii opoziţiei au invocat faptul că, în schimbul acceptului privind dezbaterea legii asistenţei sociale, puterea a fost de acord să îşi numească reprezentanţii în comisia de anchetă a alegerilor parţiale dintr-un colegiu din Neamţ.
Senatorii PDL au refuzat, însă, să facă aceste numiri, astfel că preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, a acordat o pauză pentru noi consultări.
La reluarea şedinţei, liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat că refuză „trocul” între dezbaterea legii asistenţei sociale, care este un proiect de interes naţional, şi comisia de anchetă, care este „o treabă de interes politic al opoziţiei”.
Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că, în aceste condiţii, social-democraţii se retrag din sală.
„Vreţi să faceţi cvorum până la 12.00 (ora votului final – n.r.)? Atunci aduceţi-vă senatorii cu salvările, cu elicopterul”, a adăugat el.
Liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, a acuzat puterea că nu face „nicio concesie”.
După efectuarea apelului nominal, la care au răspuns doar 58 de senatori, preşedintele de şedinţă a suspendat plenul.
În timpul apelului nominal, mai mulţi senatori ai puterii erau la barul Senatului, printre ei fiind Radu Berceanu, Mihaela Popa, Mircea Banias, Marian-Iulian Rasaliu, Viorel-Riceard Badea, Gabriel Berca, Ovidius Mărcuţianu.
Legea asistenţei sociale a intrat pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 21 septembrie, de atunci trecând zece şedinţe de plen în care dezbaterile fie nu au ajuns la acest proiect, fie şedinţele de plen au fost suspendate.