Oprea: Priorităţile MAI – situaţiile de urgenţă, macrocriminalitatea şi evaziunea fiscală

Consolidarea managementului integrat al situaţiilor speciale de urgenţă şi crizelor pe ordine publică, precum şi creşterea eficienţei activităţilor de prevenire şi combatere a macrocriminalităţii şi evaziunii fiscale reprezintă în continuare obiectivele esenţiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în 2014, a afirmat marţi ministrul Gabriel Oprea, la prezentarea bilanţului pe 2013.
Economica.net - mar, 08 apr. 2014, 18:28
Oprea: Priorităţile MAI - situaţiile de urgenţă, macrocriminalitatea şi evaziunea fiscală

Ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, a prezentat marţi raportul de evaluare privind activitatea desfăşurată de MAI în anul 2013, prezentând şi priorităţile instituţionale pentru anul în curs.

Astfel, pentru anul 2014, MAI are ca priorităţi creşterea gradului de siguranţă publică, creşterea sentimentului de siguranţă în rândul cetăţenilor şi protejarea bugetului general consolidat al statului, prin intensificarea măsurilor de combatere a macrocriminalităţii şi evaziunii fiscale.

Potrivit ministrului, între obiectivele importante pentru acest an se numără şi asigurarea unui management colaborativ şi prioritizarea acţiunilor la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, precum şi creşterea potenţialului de acţiune al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

‘Pentru a creşte potenţialul operaţional al instituţiei avem în vedere elaborarea şi promovarea Strategiei Naţionale de Ordine Publică 2014-2020, precum şi continuarea procedurilor pentru respectarea de către structurile ministerului a condiţiilor şi cerinţelor ce decurg din aplicarea Noului Cod Penal şi de Procedură Penală. De asemenea, asigurarea măsurilor necesare desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru funcţia de Preşedinte al României, intensificarea controlului la nivelul frontierei externe a Uniunii Europene, continuarea eforturilor în procesul de aderare la spaţiul Schengen, precum şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene – reprezintă priorităţi asumate pentru anul 2014. Anul trecut au fost înregistrate progrese în lupta împotriva corupţiei. Cele câteva cazuri izolate de corupţie au reprezentat mai degrabă excepţia decât regula şi nu pot conduce la o concluzie unitară în ceea ce priveşte lipsa de integritate a personalului’, a menţionat vicepremierul Gabriel Oprea.

El a dorit să atragă atenţia că rezultatele activităţii angajaţilor MAI sunt cu atât mai demne de laudă cu cât există un deficit real de resursă umană în multe locuri din ţară.

 

Te-ar mai putea interesa și
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Pentru că urmează o perioadă cu multe zile libere, unele în care ne vom putea permite luxul de a ne relaxa, de a petrece mai mult timp aşa cum ne place, vin către voi cu o opţiune demnă de......
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Amenzile acordate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei se vor plăti chiar dacă se vor ataca ulterior, iar ...
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Retailerul alimentar Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold Delhaize, a continuat anul trecut investițiile ...
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul pentru proiectul privind modernizarea şi eficientizarea ...