Oprescu, la tribunal: Eu nu o să recunosc niciodată acuzaţiile, pentru că nu sunt adevărate
‘Eu nu o să recunosc niciodată acuzaţiile acestea, pentru că nu sunt adevărate. Poziţia asta am avut-o încă de la început, în toate instanţele la care m-am prezentat. Înţeleg să mă lupt pentru adevăr. O să dau declaraţie în proces şi vă rog să vă aduceţi aminte că o confruntare a fost refuzată la DNA de ceilalţi inculpaţi’, a spus Oprescu, la Tribunalul Bucureşti, unde s-a desfăşurat un nou termen în procesul în care este judecat pentru luare de mită.
Declaraţia lui Oprescu vine după ce patru persoane inculpate în acest dosar şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut miercuri tribunalului să fie judecaţi prin procedură simplificată.
Este vorba de Corneliu Bogdan Popa şi Florin Şupeală, foşti directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Romeo Albu şi Claudiu Bengalici – administrator al unei societăţi comerciale.
În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat şi doreşte să dovedească acest lucru.
Tot acum, au refuzat să îşi recunoască faptele Mircea Constantinescu – fost director al Direcţiei din Primăria Capitalei, Ruxandra Petroi – director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti – şi Ion Niţă, urmând ca aceştia să fie audiaţi în instanţă la termenele următoare.
În schimb, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, a anunţat că doreşte mai întâi să se sfătuiască cu avocatul său şi va da un răspuns la termenul următor.
Dezbaterile în cadrul acestui proces vor fi reluate la data de 22 iunie.
Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.