Acest acord, semnat cu confederaţia sindicală UNI Global Union, vizează cei 149.000 de angajaţi Orange din întreaga lume, a precizat compania într-un comunicat de presă. Acordul privind egalitatea profesională se adaugă altor două acorduri la nivel mondial cu privire la drepturile fundamentele la sănătate şi securitate, semnate în 2006 şi, respectiv, 2014 între Orange şi UNI Global Union.
Obiectivul acestui acord este să „consolideze egalitatea profesională între femei şi bărbaţi, echilibrul între viaţa profesională şi cea personală, precum şi lupta împotriva discriminărilor şi violenţelor”, a subliniat grupul francez.
În ceea ce priveşte egalitatea salarială între femei şi bărbaţi, acordul vizează reducerea decalajelor între salarii „pentru a ajunge la egalitatea salarială pentru acelaşi post cel mai târziu în 2025”.
Acordul vizează de asemenea şi relaţiile cu subcontractorii şi furnizorii.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, inclusiv România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. La 31 martie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.693.300 de clienţi, în creştere cu 2,3% comparativ cu finalul primului trimestru al anului trecut.