Programul OCRE își propune să accelereze adoptarea serviciilor de public cloud în comunitatea europeană de cercetare prin reunirea furnizorilor importanți de cloud cu grupuri de observare a Pamântului, sănătate, cercetare și educație. Acordul, realizat la nivelul grupului Orange, permite Orange Business Services să vândă serviciul Flexible Engine către instituțiile de educație și cercetare care fac parte din rețeaua ARNIEC (Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare) și către peste 8000 de instituții europene și să faciliteze sprijin local Orange Business Services, la nivelul țărilor în care compania este prezentă.
Orange Business Services România va furniza platforma de public cloud Flexible Engine către instituțiile de cercetare și educație din România, Republica Moldova, Croația și Republica Cehă. În România, Flexibile Engine poate fi accesat de un grup de 18.000 de instituții de cercetare și educație.
Flexible Engine, soluția Orange Business Services de public cloud, este un tip de infrastructură ultraperformantă capabilă să susțină cele mai noi tehnologii precum managementul big data, inteligență artificială (AI) având un perimetru de securitate care garantează siguranța platformei. Gândită, construită și operată de Orange pe tehnologia OpenStack, platforma are șase centre de date în Europa și este dezvoltată în conformitate cu cerințele GDPR.
Prin utilizarea Flexible Engine, aplicațiile instituțiilor europene sunt stocate în centrele de date Orange Business Services din Europa și susținute prin infrastructura globală unificată pentru a funcționa optim. Platforma de public cloud este securizată anti-DDOS și permite gestionarea cu ușurință a aplicațiilor de monitorizare, alertare și reziliență. De asemenea, asigură o disponibilitate de 99,99% a serviciilor din cloud.