Orange România în 2012: Veniturile au scăzut uşor. Numărul de clienţi a crescut

Veniturile Orange România au scăzut uşor anul trecut, cu 2,6%, la 913 milioane de euro, rezultatul fiind afectat printre altele de impactul noilor tarife de interconectare, în timp ce numărul de clienţi a crescut la 10,283 milioane.
Economica.net - mie, 20 feb. 2013, 08:04
Orange România în 2012: Veniturile au scăzut uşor. Numărul de clienţi a crescut

Excluzând impactul deciziilor autorităţilor de reglementare a pieţei telecom, privind scăderea tarifelor de interconectare, veniturile Orange în România au crescut anul trecut cu 0,8% faţă de anul anterior. Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara reţelei.

„În 2012, Orange România şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă, nu doar din punctul de vedere al cotei de piaţă şi al cotei valorice, cât mai ales din perspectiva experienţei pe care a oferit-o clienţilor. Şi acest an va fi plin de încercări pentru operatorii telecom, având în vedere presiunea pe investiţii venită din partea deciziilor de reglementare. Cu toate aceastea, în 2013 intenţionăm să investim masiv în reţele de ultimă generaţie 4G, în extinderea portofoliului de servicii şi produse şi ne vom menţine atenţia asupra calităţii serviciilor şi a modului în care interacţionează cu clienţii noştri”, a declarat directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher.

În trimestrul al patrulea, veniturile s-au situat la 233 milioane de euro, comparativ cu 243 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate, miercuri, de grupul France Telecom, care controlează compania.

Trimestrul al patrulea a fost cel mai bun al operatorului telecom pe ansamblul anului trecut în România, cu 233 de milioane de euro, faţă de 232 milioane de euro în trimestrul al treilea, 228 milioane de euro în trimestrul al doilea şi 220 milioane de euro în primele trei luni ale anului.

Numărul de clienţi a urcat uşor comparativ cu sfârşitul anului 2011, de la 10,262 milioane de utilizatori la 10,283 milioane la finele anului trecut. În trimestrul al treilea din 2012, Orange România avea 10,243 milioane de clienţi.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) s-a situat la 79 de euro în trimestrul al patrulea, cu o pondere a încasărilor din servicii de date în ARPU de 23,1%, în urcare atât faţă de 17,8% în perioada similară anului 2011, cât şi comparativ cu 20,6% în trimestrul al treilea din 2012.

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 110% în trimestrul al patrulea, contribuind la creşterea traficului de date pe mobil cu 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Principalii competitori ai companiei pe piaţa locală sunt Vodafone România şi Cosmote, parte a grupului elen OTE.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...