Numărul clienţilor care au achiziţionat aşa numitele ”oferte convergente” a înregistrat în primul trimestru din 2018 un avans de 10,4%, la 10,5 milioane, din care şase milioane în Franţa, ţara care generează peste 40% din veniturile grupului.
Vânzările Orange în Franţa au urcat în primele trei luni din acest an cu 2,1%, al patrulea trimestru consecutiv de creştere.
Concurenţa intensă de pe piaţa franceză a dus la câteva încercări nereuşite de reducere a numărului de operatori de telecomunicaţii de la patru la trei.
Acest scenariu a reapărut săptămâna trecută, când s-a speculat că rivala Bouygues Telecomar putea face o ofertă pentru Altice, deşi companiile au dezminţit informaţia.
”Este o poveste veche care reapare în mod regulat. Ea reflectă convingerea că aşa ceva se va întâmpla la un moment dat, deoarece sunt multe motive care să sprijine o astfel de decizie, inclusiv necesităţile ridicate de investiţii’, a răspuns directorul financiar Ramon Fernandez când a fost întrebat de jurnalişti ce crede de consolidarea sectorului.
Rezultatele Orange sunt în linie cu estimările pieţei, veniturile pe baze comparabile înregistrând un avans de 2% în primul trimestru din 2018, la 10,1 miliarde de euro, în timp ce profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 3,8%, la 2,61 miliarde de euro
De asemenea, Orange a confirmat joi obiectivele din acest an, inclusiv o creştere a profitului său operaţional (EBITDA) comparativ cu 2017.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.
Orange are o prezenţă importantă pe piaţa din România.